Radyasyonda aldatıldık

Güncelleme Tarihi:

Radyasyonda aldatıldık
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Nükleer radyasyonun insan sağlığına sanılandan çok daha fazla tehlikeli olduğu bildirildi. Konularındaki uzmanlıkları dünya çapında kabul edilen 3 Alman bilim adamı, radyasyonun insana düşünülenden çok daha büyük tehdit oluşturduğunu ve çok düşük radyasyon miktarının bile kanser yaptığını açıkladı. Alman bilim adamları bu nedenle şimdiye kadar uygulanan radyasyon ölçüm biriminin değiştirilmesini ayrıca insan sağlığına zararlı olan sınırların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladılar.

Alman bilim adamlarına göre, nükleer serpinti hakkında 1945'te sahip olunan bilgi çok yetersizdi ve insanlar tehlikenin boyutları hakkında gereği gibi uyarılmadı. Oysa şimdi gerçek tehlike hakkında yeterli bilgi oluştu ve bu bilginin kamu yararına kullanılması gerekiyor.

Nükleer tıp uzmanı Edmund Lengfelder Çernobil felaketinden sonra Beyaz Rusya'da kan kanseri ve öteki kanser türlerine yakalanan çocuk sayısında inanılmaz artış olduğunu söyledi. İstatistikler diabet, solunum yolu hastalıkları ve göz hastalıklarının da radyasyonla ilgili olduğunu ortaya koyuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!