Putin diplomatlara ‘Men in Black’ üniforması giydiriyor

Güncelleme Tarihi:

Putin diplomatlara ‘Men in Black’ üniforması giydiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2002 01:46

Rusya'da 'nizam ve intizam' yönetim modelini yerleştirmeye çalışan Başkan Vladimir Putin, 2002'nin ilk kararını aldı ve Rus diplomatlarına 'Men in Black' filmindekine benzer üniforma giydireceğini ilan etti.

2002'nin ilk gününden itibaren geçerlilik kazanan hükümet kararnamesine göre Rus diplomatların bir yıl zarfında tarifi yapılan elbiseye kavuşması gerekiyor. İnterfax ajansının haberine göre üniforma mecburiyeti yabancı ülkelerde görev yapan Rus büyükelçi ve müsteşarları kapsıyor. Üst düzey her diplomatın beden ölçüsü Moskova'daki bir devlet terzihanesinde alınarak, en kısa zamanda yünlü kumaştan siyah ceket ve yine yünlü kumaştan siyah pantolon dikilecek. Rus diplomat üniformasında beyaz gömleğin yanı sıra ipekten ince gri kravat ve yine ipek siyah çorap ile siyah şapka yer alıyor. Üniforma kompozisyonunda beyaz ince deriden eldiven de öngörülüyor. Ayakkabıya gelince; Rus diplomatın ayakkabısı muhakkak siyah deriden, bağcıklı ve kösele tabanlı olacak.

SAFARİ TİPİ

Rus diplomatları üniformaya büründüren kararname hazırlanırken dünyada çok sıcak ülkelerin bulunduğu da dikkate alınarak, bu ülkelerde görev yapacak Rus diplomatların resmi üniformasının safari modelinde olacağı da vurgulandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!