Prangalı Türk kadın sınırdışı edilecek

Güncelleme Tarihi:

Prangalı Türk kadın sınırdışı edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2006 00:00

Türk ve Amerikan basınında "Prangalı Kadın" diye tanınan Fügen Gülertekin, eşi, kızları ve torunuyla yeni bir yaşam sürme heyecanını yaşarken bir darbe daha aldı. Bir yılı sol ayak bileğine takılan elektronik pranga ile ev hapsinde, sekiz yılı ise cezaevinde geçen mahkumiyeti sonunda dün özgürlüğüne kavuşmayı bekleyen Fügen Gülertekin, son anda ani bir kararla sınır dışı edileceği günü beklemek üzere ABD Göçmen Dairesi’nin cezaevine sevkedildi.

Fügen’in eşi Erdal Gülertekin "Göçmen Dairesi’nin yetkilileri bugün tahliye edileceğini, hür bir insan olarak yaşayabileceğini söylemişlerdi. Cezaevinden almaya hazırlanırken Fügen telefon ederek Columbus’tan iki saat uzakta bir cezaevine nakledileceğini, pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edileceğini söyledi. Ailece şoke olduk" dedi.

Robert Kolej ve ODTÜ mezunu Erdal Gülertekin, "Ailece perişan haldeyiz. Karım ırkçılık ve yabancı düşmanlığının kurbanı oldu" dedi. Fügen Gülertekin, kendi açtığı yuvada "5 aylık çocuğu dövdüğü" iddiasıyla mahkemeye verilip ceza almıştı. Fügen Gülertekin ise çocuğun babasının ve ailesinin nüfuzlu bir kişi olması nedeniyle mahkum edildiği konusunda ısrarlı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!