Prangalı kadın Türkiye'den yardım bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Prangalı kadın Türkiyeden yardım bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'de Amerikalı bir bebeği sarsarak boğulmaktan kurtaran, ancak çocuğun hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle sekiz yıl hapse mahkum olan Fügen Gülertekin, demirparmaklıklar ardından anavatanı Türkiye'ye yardım çağrısında bulundu.

Türk ve Amerikan medyasında ev hapsinde tutulurken ayağına takılan elektronik pranga yüzünden ‘Prangalı Kadın’ diye tanınan ve çocuk bakımı konusunda ‘master’ dereceli 47 yaşındaki Gülertekin, kendisine yardım etmeleri için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Bülent Ecevit ve Dışişleri Bakanı İsmail Cem'e çağrı yaptı.

Açtığı çocuk yuvasında 5 aylık bir bebeğin boğazında pıhtılaşan mamayı çıkartırken beyin zedelemesine neden olduğu iddiasıyla mahkemeye verilen ve 8 yıl hapis cezasına çarptırılan iki çocuk ve bir torun sahibi Fügen, çocuğun ailesinin Columbus kentinin tek gazetesi olan Columbus Dispatch'in sahibiyle yakın ilişkide olmasının ve hakimlere (seçimi kazanmayı unut) diye baskı yapılmasının davayı kaybetmesinden etkin rol oynadığını vurguladı. Gülertekin, çağrısına şöyle devam etti:

‘Sayın büyüklerim şimdi sizler Marysville cezaevinden 157 numaları odadan seslenmekteyim. % 100 değil, % 1500 haklı olduğum davada hapiste yatıyorum, ailem dağılıyor, günahım Türk olmak mı? Sizlere kadar ulaşan, basınımızın da el atmasıyla Türkiye’de büyüyen bu olay bir Fügen Gülertekin'in kişisel olayı değildir. Bu olay Türk hükümetinin vatandaşlarına ve adına sahip çıkma zamanı olayıdır. Sizden ricam bir an önce Türk devleti olarak ağırlığınızı haklı davamın sonuçlandırılmasında maddi, manevi ve politik desteğinizle sağlamanızdır.'

Fügen gibi Robert Kolej, üniversite (ODTÜ) mezunu ve ‘master’lı kocası Erdal Gülertekin eşinin mahkemesinin yeniden görülmesini sağlamak için Ziraat Bankası'nda bir hesap açtırdı. Fügen Gülertekin'e yardım yapmak isteyenler aşağıdaki hesaba para yatırabilirler.

T.C. Ziraat Bankası

Galatasaray Şb- İstanbul

‘Fügen Gülertekin Yardım Hesabı’

Hesap No:

301109-316490-4



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!