‘Prangalı kadın’ın kızına ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

‘Prangalı kadın’ın kızına ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABD'de bir bebeği sertçe sallayarak beyninin zedelenmesi yol açmaktan sekiz yıl hapis cezasına çarptırılan ‘prangalı kadın’ Fügen Gülertekin'in kızı Aliş Gülertekin'in çalıştığı sigorta şirketinden 185 bin doları zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

The Columbus Dispatch gazetesinin haberine göre, 26 yaşındaki Aliş Gülertekin Cleveland'de muhasebeci olarak çalıştığı Worthington şirketinden zimmetine para geçirdiğini kabul etti. Uzun yıllardır bu ülkede yaşamasına rağmen Amerikan vatandaşı olmayan genç kadının sınırdışı edilebileceği belirtildi. Evli, bir kızı olan Aliş Gülertekin'in annesinin üç yıl önce bir bebeğe zarar vermekten bir süre prangaya mahkum edildiği, sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldığı hatırlatıldı.

Aliş Gülertekin evrakta tahrifat yaparak şirketin parasını çekti ve bir ev satın aldı. Gülertekin'in avukatı Kenneth Robinson, müvekkilinin çok büyük olasılıkla Göçmenlik ve Vatandaşlık Dairesi INS tarafından sınırdışı edileceğini söyledi. ABD'de ikamet hakkı bulunan yabancılar, ağır suç işlemeleri halinde sınırdışı ediliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!