Polislere ’Hello Kitty’ cezası

Güncelleme Tarihi:

Polislere ’Hello Kitty’ cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 00:00

Tayland'da kurallara uymayan emniyet güçleri, kollarına genç kızların sevgilisi olan "Hello Kitty" sembolü takılarak cezalandırılacak.

Çöp atan, park yasağına uymayan ya da işe geç kalan polisler, amirlerinin yetkisi çerçevesinde gün boyunca kollarında pembe bantla gezmek zorunda kalacak. Emniyet Müdürü Pongpat Chayaphan, "İhtar artık işe yaramıyor. Suçları ne kadar küçük olursa olsun bu bandı taktıklarında kendilerini suçlu hissetmelerini bekliyoruz. (Hello) Kitty, genç kızların bayıldığı bir simge. Maço polislerin kollarına takmak istemeyeceği bir şey" dedi.

Pongpat Chayaphan, yasalar çerçevesinde suç işleyen güvenlik güçlerinin ise sade vatandaşla aynı cezalarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Bangkoklu emniyet müdürü, Hello Kitty uygulamasının polisler üzerinde caydırıcı etkisi olmasını beklediklerini ve görevini suistimal vakalarının azalacağını söyledi. 1974 yılında Japon Sanrio Şirketi tarafından geliştirilen Hello Kitty sembolü öncelikle anavatanı Japonya olmak üzere genç kızların büyük beğenisini topluyor. Kello Kitty pırlantalarından iç çamaşırına kadar gülen yüz sembolü pekçok üründe kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!