Polisin iddiası tutarsız

Güncelleme Tarihi:

Polisin iddiası tutarsız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2002 02:07

Almanya'da 7 Mayıs 2001 tarihinde ortadan kaybolan küçük Peggy'nin katil zanlısı Ulvi Kulaç'ın babası Erdal Kulaç, ‘‘Oğlum günah keçisi seçildi’’ dedi. Peggy'nin babası Hartmund Schweng ise polisin iddialarını tutarlı bulmadığını, kızı Peggy'nin akli dengesi yerinde olmayan bir Türk genci tarafından öldürüldüğüne inanmadığını söyledi.

Ulvi'nin babası

Oğlum kurban seçildi

Peggy'nin babası

Polisin iddiası tutarsız

ALMANYA'nın Lichtenberg kasabasında 7 Mayıs 2001 tarihinde ortadan kaybolan 9 yaşındaki Peggy'nin tüm aramalara rağmen henüz cesedi bulunmadı. Polise giderek Peggy'yi kendisinin öldürdüğünü itiraf eden Ulvi Kulaç'ın babası Erdal Kulaç ve Alman eşi Elsa Kulaç ise oğullarının kurban seçildiğini söylediler. Eşi ile birlikte evinden ayrıldığı yolundaki haberleri de yalanlayan Erdal Kulaç, ‘‘Önceki gün Bayreuth'da tedavi gören oğlum Ulvi'yi ziyarete gittim. Bu nedenle restoranı açamadım. Ama şimdi işimin başındayım’’ dedi. Kulaç şu açıklamayı yaptı:

‘‘Oğlum Ulvi 24 yaşında. Dört yaşında menenjit hastalığı geçirdi. Eşim ve ben çalmadık kapı bırakmadık, ancak hastalığın onda derin iz bırakmasını engelleyemedik. Akli dengesi bozulan oğlum sık sık hastanelerde tedavi gördü. Halen de Bayreuth'daki ruh ve sinir hastanesinde tedavisi sürüyor. Peggy ile ilgili olarak Ulvi'yi polis birçok kez sorguladı. Son olarak temmuz ayında hastaneye giden polisler oğlumu bir kez daha sorgulamışlar. O da 9 yaşındaki Alman kızını öldürdüğünü söylemiş. Cesedi ise benim gizlediğim yönünde ifade vermiş. Bunun üzerine polis evi ve işyerimi didik didik aradı. Ancak hiçbir suç unsuruna rastlayamadı. Ben ve Alman eşim de konu ile ilgili olarak sorgulandık. Akli dengesi yerinde olmayan oğlumun söylediği sözler yüzünden bir anda ‘cesedi gömen adam' oldum. Önceki gün oğluma ‘Neden böyle şeyler söyledin diye' sordum. Bana son zamanlarda kendisini aşırı ilaç verdiklerini, ne yaptığını bilmediğini söyledi. Bana ‘Baba, sorgulanmaktan bıktım. Bu nedenle kurtulayım diye onlara kızı benim öldürdüğümü söyledim' açıklamasında bulundu.’’

Suç, akli dengesi olmayan birine yüklenmek isteniyor

Bir basın ordusu tarafından izlenen Peggy'nin babası Hartmund Schweng, kızını akli dengesi yerinde olmayan Türk gencinin öldürdüğüne inanmadığını söyledi. Eşinden ayrı yaşayan ve çok sevdiği kızı Peggy'nin acısıyla yanan baba Schweng, ‘‘Bu bir oyun’’ diyerek başladığı basına toplantısında ‘‘Suçu başkaları işlemiş olabilir. Suç, akli dengesi yerinde olmayan birine yüklenmek isteniyor’’ diye konuştu. Polisin ortaya sağlam delilller koymasını beklediğini ifade eden Hartmund Schweng, şöyle konuştu:

‘‘Mademki Ulvi K., kızım Peggy'ye kendi evlerinde tecavüz etmiş, bu takdirde odada kızımın parmak izleri olması gerekir. Bunu polis neden açığa çıkartmıyor. Akli dengesi yerinde olmayan birinin itirafları beni tatmin etmiyor. Polisten acımı dindirecek kesin deliller bulmasını istiyorum.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!