Polis nezaretinde fuhuÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Polis nezaretinde fuhuÅŸ
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 31, 2010 15:47

İsviçre polisi, hayat kadınlarının işlerini daha fazla mahremiyet içinde yapabilmelerini sağlamak için arabayla içine girilebilen "seks kutuları" inşa etmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Ä°sviçre'nin Zürih kentinde polis, evleri, hayat kadınlarının çalıştığı "red light district" olarak anılan bölgesine bakan vatandaÅŸlardan binlerce ÅŸikayet gelmesi üzerine kolları sıvadı. Â

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Zürih polis şefi Daniel Leupi, hali hazırda Almanya'nın Essen ve Köln gibi şehirlerinde kullanılan ve fahişelerin daha "gözden uzak" bir şekilde çalışmalarını sağlayan "seks kutuları" önerisinde bulundu.

Basit metal çitlerden yapılan ve üzerleri kapalı olmadığı için aslında tam olarak kutu da denemeyecek bölmeler, müşterilerin araçlarıyla içine girebileceği genişlikte.

Bölgede oturan biri, "Güpegündüz her türlü şeyi yapıyorlar ve bunun sürekli gözümüzün önünde olmasından bıktık usandık" derken, polis sözcüsü Reto Casanova, "Fuhuştan kurtulamıyoruz, o zaman onu nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenmek zorundayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bazı kesimler ise zaten sürekli tehlike altında olan fahişelerin bu "kutuların" içinde daha fazla şiddete ve tehlikeye maruz kalabileceklerini belirterek uygulamayı eleştiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!