Polis katiline en ağır ceza

Güncelleme Tarihi:

Polis katiline en ağır ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 07:00

Bodrum’da silah kaçakçılarına yönelik operasyonda polis memuru Ercan Yangöz’ü şehit eden ‘Çakal’ lakaplı Fatih Özturan, yeniden yapılan yargılamada ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 6 kişinin suç örgütlerine silah satmak için Bodrum'da olduğu bilgisine ulaştı. Ekipler, 16 Haziran 2021 tarihinde, motosikletlerle şüphelilerin otomobilini takibe aldı. Otomobilden açılan ateşle Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'nde görevli polis memurları Ercan Yangöz (26), Abdülkadir Doğan ve Sezgin Can Gürsoy yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 6 yıllık polis memuru Ercan Yangöz, şehit oldu. Çeteye yönelik operasyonda Yangöz'ü şehit eden Fatih Özturan'ın da aralarında bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YENİDEN YARGILANDI

Fatih Özturan 'kasten öldürme' ve 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından yargılandığı davada müebbet ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Oğlu Efe Özturan ise beraat ettirildi. Yangöz'ün avukatları karara itiraz ederek istinafa başvurdu. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde görülen davada Fatih Özturan'ın Ercan Yangözşehit etmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, polis memuru Abdülkadir Doğan'ı yaralamaktan 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Oğlu Efe Öztura'nın beraat kararı ise değişmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!