Peskov'dan Rus koronavirüs aşısına tepkilere cevap

Güncelleme Tarihi:

Peskovdan Rus koronavirüs aşısına tepkilere cevap
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 18:45

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin Rus Sputnik V aşısına yönelik tepkisinin her zaman iyi niyetli olmayan bir rekabetin tezahürü olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Rossiya 1 televizyonuna demeç veren Peskov, "Rusya, Batı'da pek de moda değil. Bu, ülkemizin kötü olmasından değil, son derece iyi hale gelmesinden kaynaklanıyor. Bu tamamen rekabet" dedi.

Gamaleya Enstitüsü'nün önceki buluşları Sputnik V aşısı için hızlı bir şekilde kullanmayı başarmasının, büyük üretici firmalar için rekabet açısından tehdit oluşturduğunu kaydeden Peskov, bunun sebebinin sorulması üzerine "Kısaca yanıtlamak gerekirse, aslında çok basit, rekabet. Her zaman iyi niyetli olmayan bir rekabet" yanıtını verdi.

Batılı ülkeler, Sputnik V aşısıyla ilgili birçok eleştiri yöneltmiş ve Rus yetkililer, eleştirileri dayanaksız olduğunu, aşının dayandığı teknolojinin çok iyi incelendiğini vurgulamıştı.

Sputnik V aşısı, N.F. Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Ulusal Araştırma Merkezi tarafından geliştirilmişti. Vladimir Putin, 11 Ağustos'ta koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşı olan Sputnik V'nin tescil edildiğini açıklamış ve böylece Rusya, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Haberin Devamı

Sputnik V aşısı, normalde sıradan gribe neden olan insan adenovirüslerini, koronavirüsün sivri uçlarından insan hücrelerine gen aktarmak için kullanıyor. Onlarca yıldır yaygın bir şekilde kullanılan bu teknolojinin, insan adenoviral aşılaması yapılan 10 milyondan fazla kişi üzerinde güvenilirliğini kanıtladığı biliniyor. Sputnik

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!