Patlayan Somali uçağından düşen yolcunun cesedi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Patlayan Somali uçağından düşen yolcunun cesedi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 15:55

Korkunç olayda şoke eden ayrıntı... Dün kabin içinde meydana gelen patlamanın ardından Mogadişu Havalimanı'na acil iniş yapan uçaktan bir yolcunun düştüğü tahmin ediliyor. Somali’nin başkentine 30 kilometre mesafede bulunan bir köyde cansız bir adamın cesedi bulundu.

Haberin Devamı

İçinde 10'u Türk 60 yolcunun bulunduğu ve Somali'den Cibuti'ye giden Dubai merkezli Daallo Havayolları’na ait Airbus A321 yolcu uçağında patlama yaşanmış, patlamanın etkisiyle gövdede büyük bir delik açılmış ve yangın çıkmıştı. Bu olağan dışı durum üzerine pilot, uçağı Mogadişu'ya indirmişti.

Associated Press'in haberine göre; Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 30 kilometre kuzeyindeki Balad köyünde uçaktan düştüğü sanılan yaşlı bir adamın cansız bedeni bulundu.

Somali Sivil Havacılık Direktörü Abdivahid Ömer, uçak indiğinde yolculardan birinin eksik olduğunu söyledi. Reuters'a adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir yetkili ise bulunan cesedin 55 yaşında bir kişiye ait olduğunu söyledi. 



PİLOT BOMBA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ


Uçağın Sırp pilotu Vladimir Vodopivec, Belgrad merkezli Blic gazetesine yaptığı açıklamada, patlamanın bombadan kaynaklandığını düşündüğü belirterek, "Neyse ki uçağın kumandası zarar görmedi, böylece geri dönebildim ve uçağı indirebildim. Meslek hayatımda böylesi bir şeyle karşılaşmadım" dedi.  

Pilotun ‘bomba’ tahminine rağmen; Somali havacılık yetkilileri, şu ana dek patlamanın cezai eylemden kaynaklandığını gösteren bir delil bulunmadığını açıkladı.  

Olayda iki yolcunun yaralandığı belirtilirken, Türk yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!