Parfümcü Guerlain hem soyuldu hem vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Parfümcü Guerlain hem soyuldu hem vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ünlü Fransız parfümcü Jean-Paul Guerlain, Paris'teki evini basan silahlı soyguncular tarafından yaralandı. Saldırıda, evin koruma görevlisi de ciddi biçimde yaralandı.

Garip şekilli kukuletalar giyen ve tepeden tırnağa silahlı 10 saldırgan, önceki geceyarısından hemen sonra, Guerlain'in Paris'in Mesnuls banliyösünde bulunan malikanesini bastılar. Silahlı zorbaların ikisi gözcülük yaparken, diğerleri, değerli mücevherlerin bulunduğu kasanın yerini söyletmek için Guerlain ailesi fertlerini dövüp tehdit etmeye başladılar. Üç saat süren olay, saldırganların ünlü parfümcünün malikanesinden milyonlarca Fransız frangı değerinde mücevher ve gümüş alıp kaçmalarıyla son buldu. Saldırganlar kaçarken ateş açınca, Guerlain kalçasından, koruma görevlisiyse göğsünden ağır yaralandı. Guelain'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Otomobillerle kaçan hırsızların, çaldıkları değerli eşyalardan sadece mücevherlerin değerinin 2 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. Fransa polisi, saldırganların bulunması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

61 yaşındaki Guerlain, aile şirketi LUMH'nin başkanı. Şirketin ürünleri arasında, Vetiver, Habit Rouge ve Samsara gibi ünlü parfüm markaları bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!