Papa áşık mıydı

Güncelleme Tarihi:

Papa áşık mıydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2009 00:00

2005 yılında ölen eski Papa 2’nci Jean Paul’ün yıllarca Polonyalı bir kadınla yazıştığının ortaya çıkmasının ardından Vatikan, din adamı için başlatılan azizlik payesi sürecini dondurdu. Azizler Kongresyonu, bu mektuplarda "duygusal bir bağ" olup olmadığını araştıracak. İtalyan basını, "Tam Dan Brown’luk bir giz" diye yazıyor.

VATİKAN, Dan Brown romanlarına konu olabilecek bir hikayeyle çalkalanıyor. 2005 yılında ölen eski Papa 2’nci Jean Paul’ün 55 yıl boyunca Polonyalı psikolog Wanda Poltawska ile yazıştığının ortaya çıkması üzerine ruhani lider için başlatılan azizlik payesi süreci askıya alındı.

La Stampa Gazetesi, önceki gün Poltawska ile yapılan bir röportajı yayınladı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin tutuklular üzerinde tıbbi deney yaptığı Ravensburck toplama kampında siyasi mahkum olarak alıkonan genç kadın, sonrasında kendisine dini bir rehber aradı. İşte bu dönemde geleceğin Papa’sı Polonyalı rahip Karol Wojtyla ile yolları kesişti.

Beraber tatil yapmışlar

Poltawska eşi ve çocuklarıyla rahip Carol ile ailevi yakınlıklarını sürdürdü. Karol, Papa olduktan sonra da Vatikan’ın yazlığında tatil yaptılar. Wanda Poltawska, "Onu ilk gördüğüm andan itibaren aziz olacağını biliyordum. İçindeki nur, yüzüne yansıyordu" dedi. Şimdi 87 yaşında olan Poltawska, 55 süren yazışmalarından geriye bir bavul dolusu mektup
/images/100/0x0/55ea76f4f018fbb8f881b1e0
kaldığını söyledi. Vatikan, bu mektuplarda dostluğun ötesinde ’romantik bir yakınlaşma’ olup olmadığını araştırmaya karar verdi.

Bilgi notu

Azizler Kongregasyonu, aziz ilan edilecek kişiyle ilgili mucizeleri değerlendiriyor. En az üç mucize yapması bekleniyor. Papa 16’ncı Benedik, selefi için azizlik sürecini hızlandırmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!