Papa 2'nci Jean Paul'ün atleti sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Papa 2nci Jean Paulün atleti sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 12:57

Vatikan’da hafta sonu yapılacak törenle aziz ilan edilecek olan Papa 2’nci Jean Paul’ün 1981 yılında Ağca suikastı sırasında giydiği atleti Roma’da sergileniyor.

Haberin Devamı

Aziz Petrus Meydanı’nda 33 yıl önce Mehmet Ali Ağca tarafından düzenlenen suikast girişiminde midesinden kurşunla yaralanan Papa’nın o sırada üzerinde bulunan atleti üzerindeki kanla birlikte muhafaza ediliyor.

Papa 2nci Jean Paulün atleti sergileniyor

HAFTA SONU AZİZ İLAN EDİLECEK
Vatikan'da bu hafta sonu yapılacak Papa 23. Ioannes ile Papa 2'nci Jean Paul’ün azizlik mertebesine yükseltileceği törene Emerit Papa 16. Benediktus'un katılacağı açıklandı.

Roma Hac İşleri Organizasyonu Başkanı Monsenyör Liberio Andreatta yaptığı açıklamada, iki Papa ile yakın bir şekilde farklı münasebetleri olan Emerit Papa 16. Benediktus'un, 27 Nisan Pazar günü Vatikan'ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki ayine katılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Papa 2nci Jean Paulün atleti sergileniyor

Aziz ilan edilecek Papalardan Papa 2’nci Jean Paul ile yakın çalışma fırsatı bulan ve Kilise Doktrininden Sorumlu Bakanı da olan Papa 16. Benediktus, genç bir teolog olduğu dönemde aziz ilan edilecek diğer Papa 2'nci Jean Paul’ün 1962'de başlattığı Vatikan'ı dış dünyaya açan reform hareketi olarak tanımlanan 2. Vatikan Konsili'nin de beyin takımında yer almıştı.

Geçen yıl görevinden ayrıldıktan sonra Emerit unvanıyla anılan Papa 16. Benediktus, şubat ayında yapılan yeni kardinallerin, kardinallik törenine (Concistoro) katılarak, inzivaya çekildiği bir yılın ardından ilk kez genel bir ayinde hazır bulunmuştu.

NASIL AZİZ OLDULAR
Katolik aleminde iyi işler başarıp, en az iki mucizeyi gerçekleştirenlere verilen azizlik mertebesi için Polonyalı Papa Karol Wojtyla havari ismiyle Papa 2’nci Jean Paul’ün bir hasta ve bir rahibeyi iyileştirerek, iki mucizeyi yaptığına inanılıyor.

1935-1944 yılları arasında İstanbul'da Vatikan Temsilcisi olarak bulunan ve Türkiye ile yakın ilişkileri nedeniyle "Türk Papa" olarak anılan Papa Giuseppe Roncalli havari ismiyle 23. Ioannes'in ise 60'lı yılların başında bir rahibeyi iyileştirdiğine inanılırken, aziz ilan edilmek için ikinci bir mucizeyi gerçekleştirmediği ancak çok sevilmesinden dolayı Papa Franciscus'un böyle bir karar verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

ROMA’YA AKIN EDİLİYOR
İki Papa'nın aziz ilan edileceği törene başta Polonya olmak üzere çok sayıda inananın akın edeceği belirtiliyor.

"Vaticaninsider" isimli Vatikan'a yakın internet sitesi, törene en az 500 bin kişinin beklendiğini yazdı. Haberde, Papa 2’nci Jean Paul’ün Polonyalı olması nedeniyle sadece bu ülkeden bin 700 otobüs, 58 uçak ve 5 trenin geleceği kaydedildi. Tören için 3 bin gönüllünün çalışacağı ve 4 bin 400 güvenlik görevlisinin görev yapacağı bildirildi.

Vatikan ile komşu Roma'daki oteller ve konaklama yerlerinde de bu hafta sonuna ilişkin yoğunluğun en üst seviyede olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!