Pangalos görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Pangalos görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2000 00:00

Yunanistan'da Başbakan Simitis yaptığı ani bir manevra ile Kültür Bakanı Theodoros Pangalosu'u görevden aldı. Spekülatif çıkışlarıyla tanınan Yunanistan'ın politik arenasının renkli siması Theodaros Pangolos'un hükümette olmasına rağmen Simitis yönetiminden rahatsız olduğu biliniyordu.
Haberin Devamı

Türkiye ile Yunanistan arasında patlak veren Öcalan krizi sonrasında yürüttüğa Dışişleri bakanlığı görevini bırakmış daha sonra Simitis'in Partisi PASOK Yunanistan Genel Seçimlerini kazanınca Kültür Bakanlığına getirilmişti. Pangalosun yerine eski Kültür Bakanı Evangelos Venizelosun getirildiği açıklandı.

İstifa'nın nedeni çeşitli

Yunanistan Parlamentosundaki şahinlerin önde gelen ismi olan Pangalos, Kültür Bakanlığını beğenmemesine rağmen Yunanistan'ın 2004 yılında düzenleyeceği olimpiyatlarında Kültür bakanlığı kapsamına alınması ile bir miktar tesselli bulmuştu.

Ancak yine kendisine bağlı geniş yetkilerle donatılan Yunanistan 2004 Olimpiyat Komitesi Başkanı Yanna Angelopulos ile aralarındaki şiddetli geçimsizlik Pangolos için büyük sıkıntı kaynağı idi. Öte yandan, şimdi ki Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun Türkiye ile olan ilişkilerini hakarete varan eleştiriler ile sık sık dile getirmesi hükümet kanadında büyük rahatsızlık yaratıyordu.

Yunanistan'daki siyasi gözlemciler bardağı taşıran son damlanın bugün yayımlanan Etnos gazetesinde yaptığı eleştirilerin olduğu tahmin ediliyor. Etnos Gazetesinde yayımlanan ropartajda Pangalos'un başta Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu ile hükümeti ağır bir dille eleştirirken sert ifadeler kullanması dikkatleri çekiyor.

Pangolos aynı zamanda uzlaştırmacı özelliği ile bilinen Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis'in 5 yıldan bu yana görevden aldığı ilk bakan oldu.

Pangalosu yıkan röpörtaj

Yunanistan'dan Türkiye için özel ordu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!