Palmiyeli siper savaşı

Güncelleme Tarihi:

Palmiyeli siper savaşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2011 00:20

İç savaşın yaşandığı Libya’nın başkenti Trablus’ta Kaddafi’ye bağlı güçler dün kenar mahallelerini, “askeri personeli oyaladıkları” gerekçesiyle kaderine terketti.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki liman ve havaalanı gibi daha stratejik noktaları tutan Kaddafi birlikleri, 200 kilometre ötedeki ülkenin 3’üncü büyük kenti Misrata dışındaki askeri üssü geri almak için karşı atağa kalktı. Libyalı isyancılar ise, Kaddafi birliklerine karşı yol ve sokakları kapatabilmek için palmiye ağaçlarını keserek siper yapıyor.

Oğul Kaddafi: Anlaşalım

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi, ülkenin batı kesiminde ordu birlikleriyle çatışan “isyancılarla masaya oturma ve barışçıl bir anlaşmaya varma” umudunu dile getirdi. Seyfülislam Kaddafi, Trablus Havalimanı’na gelen bir grup yabancı gazeteciye yaptığı açıklamada, “ordunun, isyancılarla mücadele konusunda kendisini geri planda tutacağını”,  isyancılarla görüşme umudunda olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Bingazi tek ses: Kaddafi git

KADDAFİ hakimiyetinden kurtulan ülkenin doğusundaki Bingazi’de onbinlerce Libyalı dün yine sokaklarda ‘Kaddafi git’ gösterisi düzenledi. Duvarlara ise, Kaddafi’nin kovulmasını temsil eden karikatürler çizildi. Gösteriler, ülke dışında da sürüyor. Japonya’nın başkenti Tokyo ve ABD’nin başkenti Washington’da da Libyalılar Kaddafi’yi protesto etti. Kaddafi’ye destek verenlerin çoğunluğu ise 2 milyon nüfuslu başkent Trablus’ta yaşıyor. Kentin en büyük toplanma merkezlerinden Yeşil Meydan’da Kaddafi taraftarları da sık sık gösteri düzenliyor. Ellerinde Kaddafi posterleriyle meydanı dolduran kalabalık, ölene kadar mücadele edeceklerini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!