Pakistan'ı karıştıran suikast

Güncelleme Tarihi:

Pakistanı karıştıran suikast
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 00:00

Pakistan'da Hazreti Muhammed'e hakaret içeren el ilanı dağıttıkları gerekçesiyle yargılanan iki Hıristiyan kardeş mahkeme çıkışında kimliği belirsiz bir genç tarafından öldürüldü. İki kardeşin idam edilmesi için bu ay başında olaylı geçen protesto gösterileri düzenlenmişti. Ülkede din temelli çatışmaları körüklemesinden endişe edilen suikast, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Pakistan ziyareti sırasında gerçekleşti.

Haberin Devamı

AFP ajansının haberine göre, 32 yaşındaki papaz RaÅŸit Emmanuel ve kardeÅŸi Sacid, Faysalabad ÅŸehrindeki mahkeme çıkışında kimliÄŸi belirsiz bir genç tarafından vuruldu.       Â

Polis yetkilileri, iki kardeşin kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdiğini söyledi. Olayda bir polis memuru da ağır yaralandı.

İslam'a ve Hazreti Muhammed'e hakaret içeren el ilanları dağıtmakla suçlanan Emmanuel kardeşler 2 Temmuz tarihinde tutuklanmıştı.

Faysalabad'ın fakir semtlerinden Varis Pura'da bu ay başında yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerde iki kardeşin idam edilmesini isteyen protestocular bir Katolik kilisesini taşlamış, sokaklarda lastikler yakmıştı. Çıkan olayların ardından yaklaşık 100 bin Hıristiyan'ın yaşadığı bölgede çok sayıda Hırıstiyan evini terk edip kaçmıştı.

Haberin Devamı

"SUÇLAMALAR ASILSIZ"

Ülkede din temelli çatışmalara yol açmasından endişe edilen suikastın ardından, birçok Pakistanlı iki kardeşin komploya kurban gittiğini savundu.

AFP'ye konuşan Demokratik Pakistan Azınlıkları Vakfı sözcüsü Cemil Pagaan, iki kardeşe yönelik suçlamaların asılsız olduğunu söyledi.

"Hiçbir kanıt veya tanık yok" diyen Pagaan, üzerlerinde imza bulunmadığını belirttiği el ilanlarının kasıtlı olarak Emmanuel kardeşlerin ismiyle dağıtıldığını ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!