Özdemir seçim kampanyasında boks maçı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Özdemir seçim kampanyasında boks maçı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2009 09:59

Almanya'da 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için kampanyasını sürdüren Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Bremen kentinde ringe çıkarak boks maçı yaptı.

Özdemir, partisinin Bremen eyalet teşkilatı tarafından organize edilen seçim programı çerçevesinde Stephanietor semtinde bulunan Flamingo Gym adlı boks spor kulübünde, tecrübeli sporcu ve antrenör Hakan Öztürk'e karşı ringe çıkarak bir boks gösterisinde bulundu.
Mücadeleci ruhunu ringde de gösteren Özdemir, rakibini ilk raundda nakavtla yendi.

Boks gösterisinden sonra açıklamalarda bulunan Özdemir, kulübün yaptığı sportif gençlik çalışmalarını takdir ettiğini belirterek, “Çocuklara ve gençlerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Okullarda tam gün eğitim verilmesi talebini yineleyen Özdemir, anaokulların sayısını artırmak istediklerini ve tüm öğrencilerin, ayrımcılığa maruz kalmadan tam gün eğitim verecek okullarda öğrenim görmeleri gerektiğini kaydetti.

Özdemir'e eşlik eden Yeşiller Partisi Bremen eyaleti parti teşkilatı başkanı Susan Mittrenga'nın bir selamlama konuşması yapmasının ardından söz alan milletvekili adayı ve Alman hükümetinin eski yabancılar sorumlusu Marieluise Beck de, Alman toplumunun değiştiğini ve renklendiğini belirterek, “Bu güzel görüntü meclislere de yansımalı. Bunun için Alman vatandaşı olun. Bizler de göçmenler hakkında mecliste konuşma gereği duymayalım. Sorunları birlikte çözelim” diye konuştu.

Sanatçı Selehattin Gezer'in canlı müziği eşliğinde devam eden seçim programı, amatör sporcuların nefes kesen boks gösterileriyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!