‘ÖSO, PYD’yi vurdu‘

Güncelleme Tarihi:

‘ÖSO, PYD’yi vurdu‘
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 00:15

Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Mustafa, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Menbiç’in batı ve kuzeybatısında terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD’nin kontrolünde 4 köye taarruz başlattığını söyledi. Anadolu Ajansı ise ÖSO’nun PYD’den 2 köy aldığını yazdı.

Haberin Devamı

FIRAT Kalkanı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) desteğini alan Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) dün sabah saatlerinde Menbiç’in batı ve kuzeybatısında bulunan, kent merkezine 15-20 kilometre uzaklıkta terör örgütü PKK ile bağlantılı PYD hakimiyetindeki 4 köye taarruz başlattığı bildirildi. Suriye Türkmen Meclisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdurrahman Mustafa, ÖSO güçlerinin PYD’nin elinden 4 köyü aldığını ve Türk topçusunun bu taarruza destek verdiğini öne sürdü. Mustafa Hürriyet’e şunları söyledi:

‘OPERASYON BAŞLADI’ TANIMI DOĞRU DEĞİL

“Sabah saatlerinde başlayan taarruzda 4 köy hedef alındı. Bu taarruzu ‘Menbiç’e yönelik operasyon başladı’ diye tanımlamak doğru olmaz. PYD’nin karşı saldırı başlattığı yönünde bilgiler var. Ancak köyler ÖSO içinde yer alan Sultan Murad Tümeni’nin kontrolünde. Türk topçusu da destek atışları verdi.” Mustafa, taarruza Türk savaş uçaklarının havadan destek verdiğine dair Kürt siteleri tarafından ortaya atılan iddiaların ise doğru olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

ÖSO’nun saha komutanlarından Muhammed Hatib ise Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, muhalif birliklerin El Bab’ın doğusunda Tel Tuveyran ve Kaarat köyünün kontrolünü PYD/PKK’dan aldığını söyledi. Hatib, söz konusu köylerin çevresinde yoğun çatışmaların yaşandığını da belirtti. Reuters’a konuşan PYD’nin silahlı kolu YPG’nin de olduğu SDG bünyesindeki “Menbiç Askeri Konseyi” sözcüsü Sharfan Darwish ise saldırının bir dizi köyü hedef aldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Pakistan’a hareketinden önce Menbiç’te konuşlu PYD unsurlarının bu kenti terk etmesi ve Fırat Nehri’nin doğusuna geçmeleri gerektiğini söylemişti.

‘FİİLİ HAT’ SIKINTILI

Türk askeri kaynakları ise ÖSO’nun dünkü PYD köylerini hedef alan operasyonuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etti. Öte yandan Ankara, Esad rejiminin El Bab’ın güneyindeki Tadif’i ele geçirmesinin ardından ilerleyerek Menbiç bölgesiyle sınırdaş olmasını, “Rejim güçlerinin son hamlesiyle Afrin bölgesi ile Menbiç arasında fiili bir hat oluşturuldu” diye değerlendiriyor. Bu fiili durum “sıkıntılı” olarak görülüyor.

Haberin Devamı

‘ÖSO, PYD’yi vurdu‘

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!