Ornella Muti'den Türkiye'ye övgü, Özpetek'ten beklenti

Güncelleme Tarihi:

Ornella Mutiden Türkiyeye övgü, Özpetekten beklenti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2007 09:22

Ünlü İtalyan sinema sanatçısı Ornella Muti, Türkiye'de birçok kültürel ögeyi bir arada bulmanın mümkün olduğunu belirterek, Türk kültürünün yüzyıllardır birleşen kültürlerin karışımı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bir sergi açılışına katılmak için Ankara'da bulunan ünlü İtalyan yıldız, Türkiye hakkındaki izlenimleri, sinema oyunculuğu ve yaşamı hakkındaki sorularını yanıtladı. Daha önce İstanbul'da bulunduğunu, ancak Ankara'yı ilk kez ziyaret ettiğini belirten Muti, "Türkiye'de birçok kültürel ögeyi bir arada bulmak mümkün, Türk kültürü adeta yüzyıllardır birleşen kültürlerin karışımı. Türkiye mükemmel bir ülke" diye konuştu.

"Türkiye'de çok sıcak ve güzel insanlarla karşılaştım. Buradaki atmosfer son derece güzel" diyen ünlü yıldız, Türk kültürüne ilgisinin de altını çizdi.

Ankara'da kısa süreliğine bulunduğunu belirten Muti, "Geleli çok kısa bir süre oldu, çok fazla gezme şansım olmadı, ancak çok etkileyici genç insanlar gözlemledim. Çok yakışıklı baylar ve harika bayanlar var" dedi.

"FERZAN (ÖZPETEK) BANA BİR ROL TEKLİF EDERSE"

İtalyan sinemasında özellikle son dönemde adından bahsettiren Türk yönetmen Ferzan Özpetek ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine de Muti, Özpetek'in tüm filmlerini izlediğini ve çok beğendiğini belirtti.
Özpetek'in yardımcı yönetmenlik yaptığı dönemde kendisiyle çalışma şansı da bulduğunu kaydeden Muti, "Kendisiyle harika bir ilişkimiz var" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ferzan Özpetek'in kendisine bir rol teklif etmesi halinde bunu kabul edip etmeyeceğine dair soru üzerine de Muti, "Ferzan (Özpetek) bana bir rol teklif ederse memnuniyetle oynarım. Bundan gurur ve şeref duyarım" yanıtını verdi.
Bir filmde oynayıp oynamamaya karar verirken dikkate aldığı ölçütlerin sorulması üzerine de Muti, kendisi için yönetmenin ve oynayacağı karakterin önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Yönetmenin kim olduğu benim için önemlidir. Yönetmenin benim ne hissettiğimi anlaması, beni yönlendirmesi çok önemli. Ancak diğer yandan oynayacağım karakterle de bir bağ kurabilmem gerekiyor. O karakteri oynamak için merak ve heyecan duymalıyım."

AVRUPA SİNEMASI VE HOLYWOOD

Rol aldığı 99 filmden sadece on tanesinin Holywood yapımı olduğunun hatırlatılarak, kendisini Avrupa sinemasını temsil eden bir sinema oyuncusu olarak görüp görmediğinin sorulması üzerine de Muti, "Ben Avrupa sinemasına kesinlikle daha yakınım" dedi.

Haberin Devamı

Bir oyuncunun ABD'de çalışabilmesi için orada yaşaması ve Amerikan sisteminin içine girmesi gerektiğini belirten Muti, "Benim büyük bir ailem var. Aile anlayışımın daha Avrupalı olduğunu söyleyebilirim. Tüm ailemle birlikte ABD'ye taşınmak hiç de kolay değildi" diye konuştu.

ABD'de sinema sektöründe ağır bir rekabetin olduğunun altını çizen ünlü yıldız, "Kendimi bizim burada, Avrupa'da hissettiğimize çok daha yakın buluyorum. Burada kendimi çok daha rahat hissediyorum" dedi.

Avrupa sinemasının, Holywood'a göre çok daha sanatsal olduğunu belirten Muti, Avrupa'da sinemaya sanatsal bir bakış olduğunu, ancak ABD'de sinemanın bir sanayi haline geldiğini ifade etti.

MUTLULUK

Bir yıldız olmanın beraberinde yalnızlığı da getirdiğini belirten Muti, "Ornella Muti, mutlu bir yıldızdır diyebilir miyiz?" sorusuna karşılık da "Hayır" cevabını vererek, şöyle konuştu:
"Mutluluk somut olarak sahip olduğunuz şeyler ya da güç sahibi olmak değildir. İçinizde ne hissettiğinizdir. Hiçbir şeyiniz olmayabilir ama siz yine de mutlusunuzdur. Bazen de her şeyiniz vardır ama çok mutsuzsunuzdur. Yapmamız gereken kendimizi iyi tanımak, kendimizin bilincinde olmak ve korkularımızın üzerine gitmek. Bu bizi kendi içimizde tutacaktır."

Haberin Devamı

Yıllarca başka insanların düşüncelerini önemsediğini ve bu düşünceleri bir ölçüt olarak değerlendirdiğini belirten Muti, "Yıllarca diğer insanların benimle ilgili ne düşündüğü, beni sevip sevmediği üzerine yoğunlaştım. Eğer siz beni kabul ediyorsanız ben de kendimi kabul ediyordum. Oysa bunun tam tersi olması gerekir" dedi.
Bu şekilde sürekli bir mutluluğun asla yakalanamayacağını vurgulayan ünlü yıldız, "Mutluyum diyemem, bazen mutlu olduğum anlar da oldu elbette ama şanslıydım" ifadelerini kullandı.

"TÜM KADINLAR GİTTİKÇE BİRBİRİNE BENZİYOR"

Dünyada kadınların gittikçe birbirine benzemeye başladığını belirten ünlü İtalyan yıldız, kültürler arasında kadınların güzellik anlayışları arasındaki farkların gittikçe azalmaya başladığını belirtti. Muti, "Artık tüm kadınlar ince olmak istiyor. Herkes makyaj yapıyor. Bu da farklılıkları ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

ORNELLA MUTİ KİMDİR?

Asıl adı Francesca Romana Rivelli olan Muti, İtalyan sinemasının en önemli isimlerinden ve yüzlerinden biri. Muti, 1969 yılında sinemaya ilk filmi "La Moglie Piu Bella" (En Güzel Eş) ile başladı.

Haberin Devamı

38 yıllık sinema hayatına 99 film sığdıran ünlü yıldız daha çok Avrupa yapımı filmlerde oynadı. Sinemanın yanı sıra televizyon filmleri ve reklam filmlerinde rol alan İtalyan yıldız, saf güzelliğiyle sinemanın aranan yüzlerinden biri oldu.
İtalyan yıldız, Class adlı derginin 1994 yılında dünya çapında yaptığı ankete göre "dünyanın en güzel kadını" seçildi.
Estonyalı bir anne ve Napoliten bir babanın kızı olan Muti, 9 Mart 1955 doğumlu. Muti, 3 çocuk ve bir torun sahibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!