Orman yangınları ile boğuşan Yunanistan'a Avrupa’dan uçak desteği

Güncelleme Tarihi:

Orman yangınları ile boğuşan Yunanistana Avrupa’dan uçak desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2023 12:34

Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması’ndan yapılan açıklamada, Orman yangınları ile mücadele eden Yunanistan için İtalya ve Fransa’dan 4 yangın söndürme uçağının gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın Attika ve Korint bölgelerinde çıkan orman yangınlarına hem havadan hem de karadan müdahaleler devam ediyor. Yunan İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamada, “Tüm ekipler, yangına gece boyunca müdahale etti. Batı Attika’da 5 uçak ve 8 helikopter yangına müdahale ediyor. Loutraki’deki yangına ise 4 uçak, 3 helikopterle müdahale ediliyor. Attika'da, Orta Yunanistan, Mora Yarımadası, Girit, Kiklad Adaları ve Kuzey Ege'de çok yüksek bir yangın riski beklenmektedir. Hem itfaiye hem de ilgili tüm Sivil Koruma kurumlarının güçleri olarak hepimiz teyakkuz halindeyiz” denildi.

FRANSA VE İTALYA’DAN UÇAK DESTEĞİ

Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması’ndan yapılan açıklamada, “Fransa ve İtalya'dan 4 yangın söndürme uçağı, ülkeyi vuran yangınlarla mücadeleye yardımcı olmak için Yunanistan'a uçuyor” denildi.

Haberin Devamı

İtalyan itfaiyesi Vigili del Fuoco’dan yapılan açıklamada, “Brüksel’deki Sivil Savunma Mekanizması’nın Yunan makamlarından aldığı destek talebinin ardından Sivil Savunma Dairesi, ülkenin bazı bölgelerini günlerdir etkisi altına alan büyük yangınlarla mücadele etmek üzere İtfaiye Teşkilatı'ndan 2 Canadair CL415 uçağının gönderilmesi talimatını verdi” ifadeleri kullanıldı.

İTALYA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

İtalyan itfaiyesi Vigili del Fuoco, Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kuzeybatısındaki orman yangınına uçakla yapılan müdahale anlarının görüntülerini paylaştı.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, “Yunanistan'ın bazı bölgelerini etkileyen orman yangınlarıyla mücadele etmek üzere Avrupa Sivil Savunma Mekanizması bünyesinde, Sivil Koruma Dairesi tarafından gönderilen iki Canadair görevini icra ediyor” denildi.

Orman yangınları ile boğuşan Yunanistana Avrupa’dan uçak desteği

ÜLKENİN BATISINDA YÜKSEK SICAKLIK

Yunan itfaiyesi, ülkenin batısında hava sıcaklığının yüksek olacağını belirterek, “Çok yüksek sıcaklıklardan etkilenecek alanlar ülkenin batı kesimleriyle sınırlı olacak, doğuda ise sıcaklıklar daha düşük ve sıcaklık hissi daha az olacaktır. Sıcaklığın maksimum değeri İyonya adaları ve batı anakarada 38 ila 40, Peloponez'de ise yer yer 41 dereceye ulaşacak” ifadelerine yer verdi.

BAKMADAN GEÇME!