Önce yumurta sonra yumruk

Güncelleme Tarihi:

Önce yumurta sonra yumruk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2001 00:00


Faruk ZABCI/LONDRA
Haberin Devamı

İngiltere'de seçim kampanyası iyice kızıştı. 7 Haziran genel seçimleri öncesinde Kuzey Galler bölgesine giden Başbakan Yardımcısı John Prescott kendisine yumurta atan genci yumrukladı. Muhafazakar Parti William Hague ise muz kabuğu attılar.

Televizyonlardan şaşkınlıkla izlenen olay, Prescott'un kıyı yerleşimlerinden Rhyl'e yaptığı gezi sırasında yaşandı. Prescott bir konuşma yapacaktı. Çoğunluğu uzun saçlı olan protestocular Başbakan Yardımcısı'nın çevresini sardılar ve fırlattıkları yumurtalardan en az birisi Prescott'un takım elbisesine isabet etti.

Neye uğradığını şaşıran Prescott göstericinin çenesine bir yumruk çaktı. Bunun üzerine gösterici de Başbakan Yardımcısı'nın üzerine çullandı, yüzünü hedef aldı ve bir duvar dibindeki kısa süreli boğuşma güvenlik görevlilerinin devreye girmesiyle noktalandı. 29 yaşındaki Craig Evans adlı protestocunun önceki gece tutuklandığını, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı. Prescott olay sonrasında yayınladığı bildiride ‘Talihsiz ve ürkütücü bir olaydı. Otobüsten indiğimde durum çok tehlikeliydi. Aniden başıma bir darbe hissetiğimde kendimi savundum ve en kısa sürede olay yerinden uzaklaşmaya çalıştım’dedi.

Dünkü basın toplantısında gazetecilerin soru yağmuruna hedef olan Başbakan Tony Blair, ‘Böyle bir olay hiç olmasaydı çok daha iyi olurdu’ değerlendirmesini yaptı.

Muhafazakar Parti lideri William Hague ise İşçi Partili Prescott'ı eleştirerek, ‘Çevremizdekilerin tahriklerine hedef olduğumuz konumlardayız. Her seçim kampanyasında böyle olaylar meydana gelebilir ve bunlar karşısında serinkanlı davranmayı öğrenmeliyiz’ dedi.

Clinton'ın yumurtacısına anında müdahale

Avrupa'da para karşılığında konferans verme turuna çıkan ABD'nin eski Başkanı Bill Clinton, Polonya'nın başkenti Varşova'da yumurtalı saldırıya uğradı. Kapitalizm karşıtı göstericiler, işadamlarına konuşma yapmak için Varşova'ya gelen Clinton'ı, kentin eski kesimini gezerken protesto eylemleri yaptılar. Bu sırada bir gencin attığı yumurta, bir antikacıdan çıktığı sırada Clinton'ın koluna isabet etti. Polonya ve Amerikalı güvenlik görevlileri genci derhal etkisiz hale getirirken, Clinton ceketini çıkararak, güneşli havada imzalar dağıttı ve 15 dakika daha yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!