Ölürken 3 polisi diri diri yaktı

Güncelleme Tarihi:

Ölürken 3 polisi diri diri yaktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'te Mısırlı bir kaçak işçi, intihar etmesini engellemeye çalışan polislerin ve kendi üzerine benzin döküp ateşe verdi. 3 polis ve çılgın işçi feci şekilde yanarak can verdi.

Olay önceki gün Türklerin de yoğun olarak yaşadığı 10'uncu bölgedeki Boulevard de la Chapelle'deki bir evde meydana geldi. Bir kişinin intihar girişiminde bulunduğu ihbarını alan polis ekibi hemen olay yerine geldi. Evin ikinci katına çıkan 4 polis memuru, Mısırlı kaçak işçi ile karşılaştı. Çılgın Mısırlı polisleri, ‘Üzerime gelmeyin kendimi de sizi de yakarım’ diye tehdit etti. Polisler ikna etmeye çalışırken, çılgın Mısırlı elindeki bidon içindeki benzini hem kendi, hem de polislerin üzerine döktü. Ardından benzini ateşe verdi. Bir kaç saniye içinde meydana gelen olayda, 3 polis memuru ve kaçak işçi yanarak feci şekilde can verdi. Bir polis memuru ise, arkadaşının cesedi altında kalması sayesinde yaralı olarak kurtuldu.

Emniyet yetkilileri ölen polislerden birinin 35 yaşında, diğerlerinin de 25 ve 27 yaşlarında, iki stajyer polis olduğunu açıkladı. Emniyet Müdürü Philippe Massoni ve Belediye Başkanı Jean Tiberi olay yerine gitti ve ölen polislerin ailelerine başsağlığı diledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!