Ölmeseydi, Diana için dua edecekti

Güncelleme Tarihi:

Ölmeseydi, Diana için dua edecekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yoksullara yaptığı yardımlarla ünlenen ve Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Rahibe Teresa, önceki gün ölmeseydi, dün mahsun Prenses Diana için dua edecekti. Rahibe Teresa'nın ani ölümü, İngiltere ve Galler Katolik Kilisesi Kardinali Basil Hume tarafından ‘Prenses Diana'yı çok seven Rahibe Teresa, sanki ona bir an önce kavuşmak istedi' sözleriyle yorumlandı.

Dünyanın iki ünlü kadını, son olarak geçen Haziran ayında New York'ta buluşmuş ve el ele dua etmişti. Diana, Rahibe Teresa'nın kurduğu Hayırsever Misyonerleri adlı kuruluşa 1992 yılında kısa bir ziyarette bulunmuştu. Rahibe Teresa, Diana'nın ölümünden sonra üzüntülerini bildirirken, Prenses'i ‘çok iyi kalpli ve yoksullara karşı son derece merhametli bir insan' olarak nitelemişti.

Dünya gözlerini Prenses Diana'nın son masalına dikerken, binlerce kilometre ötede, en az Diana kadar tanıdık ve hayırsever bir abide daha çöküyordu. Onun cenazesi başında ağlayanlar da prensler ve şöhretler değil, hayatını vakfettiği sefillerdi. Kalküta'da yüzlerce kişi, Rahibe Teresa'nın mütevazi evi önünde gözyaşı döktü, ellerinde çiçeklerle cenazesinin önünde saygıyla eğildi.

Bu arada, Arnavutluk hükümeti, geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Arnavut kökenli Rahibe Teresa'nın, Arnavutluk'ta gömülmesini istiyor. Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano, TV'de yaptığı açıklamada, Rahibe Teresa'nın ülkesinde gömülmesinden onur duyacaklarını, bunun halkın arzusu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!