Ölmeden önce görülmesi gereken 27 gerçeküstü nokta

Güncelleme Tarihi:

Ölmeden önce görülmesi gereken 27 gerçeküstü nokta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 15:38

Haberin Devamı

1.)Zhangye Danxia dağ oluşumu – Gansu, Çin
İngiliz gazetesi Telegraph’ın verdiği bilgiye göre, dağların yüzeyindeki bu göz alıcı gökkuşağı deseni, bölgede 24 milyonu aşkın yıldır biriken mineral tortuları ve kızıl kumtaşı oluşumu.
2.)Dünya’nın Sonu”ndaki Salıncak – Banos, Ekvador
Ekvador’un tepesindeki , aktif bir yanardağına yakından bakan köhne bir ağaç evi bulacaksınız. Hiçbir güvence vermeyen salıncağında yanardağa doğru sallanmaya cesaret edecek maceracılardansanız, nefes kesici manzarayı hak ettiniz demektir.
3.)The Great Blue Hole (Büyük Mavi Delik/Kuyu) – Belize
Orta Amerika ülkesi Belize’de kıyı şeridinin dışında kalmış bu su altı çukuru, 124 metreyi aşkın derinliği ile, Dünya’nın en ünlü dalış noktalarından.
4.) Hollanda’daki/nın Lale Tarlaları
“Avrupa’nın Çiçek Bahçesi” olarak da anılan Keukenhof’u ilk kez görenler, burayı lalelerin resmi sergilenme alanı zannediyor, ancak bu muhteşem tarlalar söz konusu bahçenin dışında bulunuyor ve çoğunlukla kişilere ait tarhlardan oluşuyor.
5.) The Hang Son Doong Mağarası – Quang Binh bölgesi, Vietnam
Dünya’nın en geniş mağarasının yaşı, 2 ile 5 milyon arasında. İçine 40 katlı, 1,5 km’lik bir bina blokunu sığdırabilirsiniz!
6.) Hitachinaka’daki Hitachi Sahil Parkı – İbaraki, Japonya
Bahar boyunca baştan aşağı çiçek açan park, 4,5 milyon mor menekşenin açmasını görmeye gelen turistlerin akınına uğruyor.
7.) Juneau’daki Mendenhall Buz Mağaraları – Alaska, ABD
Mendenhall Buzulu’nun altında uzanan mağara, siz içinde yürüdükçe erime özelliğine sahip.
8.) Venezuela, Brezilya ve Guyana kesişimindeki Roraima Dağı
Üç ülkenin arasındaki sınır konumunda bulunan bu kuvars dağları, Dünya yüzeyindeki en eski jeolojik oluşumlardan sayılıyor - tahmini yaşları 2 milyar.
9.) Anadolu’nun Antik Yerleşim Alanı ‘Peribacaları’ – Kapadokya, Türkiye
‘Balon gezisi’ denildiğinde Dünya’nın akla gelen ilk mekanlarından biri haline Kapadokya, kuşkusuz ülkemizin en turistik noktalarından. Atlamış olamazsınız!
10.) Vaadhoo Adaları'ndaki ‘Işık Denizi’ – Maldivler
Phytoplankton adlı deniz bakterilerinin saçtığı neon ışık, özellikle geceleri, kıyı boyunca büyüleyici bir görüntü yaratıyor.
11.) Victoria Şelaleleri – Zimbabwe - Zambiya sınırı, Afrika
100 küsur metreden kanyona dökülen suyu görmeye gittiğinizde, gözünüzü karartıp Zambiya tarafındaki ünlü ‘Şeytan Havuzu’nu da ziyaret edebilir, şelalelerin tepesinde vakit geçirebilirsiniz.
12.) Trolltunga – Hordaland, Norveç
600 metre yükseklikte adeta havada asılı duran bu dağ çıkıntısının adı “Trol Dili” diye çevriliyor. Ünlü kaya, haziran ortasından eylül ortasına kadar dağcıların ziyaretine açık.
13.) Whitehaven Kumsalı – Whitsunday Adası, Avustralya
Bu kumsal, akıntı tarafından milyonlarca yıl içinde getirildiğine inanılan bembeyaz kumuyla ünlü. Kum ısı tutmadığından, üzerinde rahatça yalınayak gezinebilirsiniz. Ancak taneleri çok ufak olmasından dolayı, elektronik aletlerinizin içine kaçarak zarar yaratabilir, uzak tutmanızda yarar var.
14.) The Grand Canyon – Arizona, ABD
Dünya’nın 7 Harikası’ndan biri. 446 kilometre boyunca uzanan, genişliği yer yer 29 kilometreyi bulan kanyonun derinliği ise 1800 metre civarında.
15.) Mermer Mağaralar – General Carrera Gölü, Patagonya (Arjantin ve Şili)
Gölün ortasında konumlanmış, ‘Mermer Şapel’ ve ‘Mermer Katedral’ diye anılan bu mağaraları, 6000’den fazla yıl boyunca dalgalar meydana getirmiş.
16.) Aşk Tüneli – Klevan, Ukrayna
Demir yolunu çevreleyen, yapraklardan oluşma bu canlı tünel, yerli sevgililerin uğrak yeri; görüntüleri ise, Dünya çapında internette paylaşımda, neredeyse rekor sahibi. Mekan, sunduğu romantik ortamla ünlenmiş olsa da, hala günde üç defa içinden geçerek civardaki fabrikaya odun taşıyan bir tren mevcut. Balayı fotoğraflarınızı çekerken treni aklınızda tutmanızda fayda var!
17.) Salar De Uyuni – Potosi ve Oruro bölgeleri, Güneybatı Bolivya
Dünya’nın en geniş tuz kaplı düzlemi, yağmur sezonu boyunca suyla kaplanarak, gökyüzünü yansıtan dev bir aynaya dönüşüyor.
18.) Chapada Diamantina’daki Enchanted Well (Efsunlu/Büyülü Kuyu) – Bahia, Brezilya
Chapada Diamantina Milli Parkı’nda bulunan, 36,5 metre derinliğindeki kuyunun suyu, dipteki taşları seçebileceğiniz kadar berrak.
19.) Antilop Kanyonu – Arizona, ABD
Bölgenin Page şehrine yakın bulunan, yarık şeklindeki bu güzel kanyon, “Çatlak” ve “Sarmal” diye adlandırılan iki bölümden oluşuyor.
20.) Fingal’s Cave – Staffa Adası, İskoçya
İnsan yapımı gibi görünen bu blok yapı, aslında bir lav akıntısının içindeki bazalt kolonlarından, zamanımızdan 30-40 milyon yıl önce oluşmuş bir altıgen.
21.) Lotofaga Köyündeki To Sua okyanus çukuru(?) – Upolu Adası’nın güney kıyısı, Samoa
Bir su mağarasının oluşturduğu devasa delik, suyu lava oluşumu bit tünelin içinden akıp gelen bir yüzme havuzuna dönüştürülmüş durumda.
22.) Arashiyama’daki Bambu Korusu – Kyoto, Japonya
‘Bambu ormanı’ olarak da adlandırılabilecek mekan, güzel bir günde yürüyüş veya bisiklet gezisi için ideal güzergah sağlayan üç patikaya sahip.
23.) Ateşböceği Mağaraları – Waitomo, Yeni Zelanda
Sadece Yeni Zelanda’da bulunan bir ateş böceği türü, bu mağaraların tavanlarından ipler halinde sarkarak, yıldızlı bir görsel şölen yaratıyor.
24.) Oahu’daki Haiku Merdiveni – Hawaii, ABD
“Cennete Çıkan Merdiven”, kağıt üstünde halka kapalı durumdaki sarp bir yürüyüş patikası; ancak geçişi yasaklayan uyarı levhalarına rağmen çok sayıda insan, bu yolu tırmanmaya devam ediyor.
25.) Kamchatka Bölgesindeki yanardağlar, Rusya
Kamchatka Yarımadası’ndaki uzun yanardağ zincirinin 19 parçası hala aktif durumda. En büyükleri, 5 kilometreye yakın (neredeyse 4,9) yüksekliğiyle, Kluchevskaya Sopka Dağı.
26.) Cenotes (günümüzün yer altı sularının bir zamanlar kaya üzerinde oluşturdukları çöküntü çukurları. Türkçe adını bulamadım. Bir çeşit “SİNKHOLE) of Yucatan – Peninsula, Meksika
Günümüzde yeraltı suyu haline gelen akıntıların Buzul Çağı’nda oluşturduğu bu delikler, zamanında Mayalar tarafından kutsal addedilmiş.
27.) Kelimutu Krater Gölleri – Flores Adası, Endonezya
Sularının dönemsel olarak değişen rengi, biri çoğunlukla mavi, diğer ikisiyse kırmızı ve yeşil olan bu üç gölü, turistik kılan en önemli unsur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!