Okyanusu süpürecek

Güncelleme Tarihi:

Okyanusu süpürecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 00:03

Pac-Man adı verilen dev süpürge, plastik atıklarla dolu Pasifik Okyanusu’nda dünya tarihinin en büyük temizlik operasyonlarından birine başlıyor.

Haberin Devamı

Deniz ve okyanus kirliliği sorununa ‘dev süpürge’yle çözüm aranacak. Okyanus Temizleme Projesi kapsamında Pasifik Okyanusu’na ilk etapta 120 metre uzunluğunda ‘Pac-Man’ ismi verilen bir süpürge yerleştirilecek. Zaman içinde bu süpürgenin uzunluğunun 600 metreye çıkarılması ve daha geniş bir alanda atık toplaması hedefleniyor. Projenin zaman içinde yayılmasıyla, 2040 yılına kadar Pasifik Okyanusu’nda görülen çöp girdabındaki plastik atıkların yüzde 90’ının temizlenebileceği öngörülüyor.

YARISI 5 YIL İÇİNDE

Ocean Cleanup şirketi, dev süpürge filolarının tam devreye sokulması halinde plastik atıkların yüzde 50’sinin 5 yıl içinde temizlenebileceğini açıkladı. Dev süpürge derinliklere bir çeşit süzgeç sarkıtacak ve yüzer borularla sentetik atıkları yakalamayı hedefleyecek. Süpürge tarafından toplanacak plastik atık her ay teknelerle karaya taşınacak, buradan da geri dönüşüme sokulacak. Okyanus süpürgesi faaliyetlerine ilk olarak Hawaii Adaları’yla California arasında başlayacak.

 

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!