Okulda katliam

Güncelleme Tarihi:

Okulda katliam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 00:00

ABD’nin Pennsylvania eyaletinde Amish tarikatı okulunu basan 32 yaşındaki Charles Carl Roberts adlı silahlı kamyon şoförü, 4 kız çocuğunun kafasına birer kurşun sıkarak öldürdü. 7 öğrenciyi de ağır yaralayan saldırgan intihar etti.

Haberin Devamı

CNN Televizyon kanalına göre, Pennsylvania eyaletinde bir Amish okuluna düzenlenen silahlı saldırıda ölen kız öğrencilerin sayısı 4'e çıktı.

CNN yayınladığı haberde, silahlı saldırıda yaralanan kızlardan birinin hastaneye kaldırılırken öldüğünü bildirdi. Kanal, hastaneye kaldırılan diğer 7 kız öğrencinin durumunun da ciddi olduğunu, bazılarının başlarından vurulduğunu duyurdu.

CNN, daha önce verdiği haberlerde, saldırıda 3 kız çocuğunun öldüğünü, 7'sinin ise hastaneye kaldırıldığını bildirmişti.

Adı Charles Carl Roberts olarak açıklanan saldırgan, Lancaster ilçesinde bir okula yaptığı saldırıda, 15 erkek öğrenciyi ve aralarından biri hamile 4 kadını sınıftan çıkardıktan sonra, tahtanın önüne dizdiği üç kız öğrenciyi silahıyla başlarından vurarak öldürmüş, diğerlerini yaraladıktan sonra intihar etmişti.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili yayınlanan haberlerde, 32 yaşındaki saldırganın, kız öğrencileri hedef aldığı, 12 yaşındayken kendi başına gelen ve büyük olasılıkla kız öğrencilerle ilgisi olan bir olaydan dolayı, kız çocuklarından öç almak istediğini söylediği belirtiliyor.

Bu korkunç olay, ABD'de bir hafta içinde okul öğrencilerini hedef alan üçüncü silahlı saldırı oldu.

ABD'nin Ohio, Indiana ve Pennsylvania eyaletlerinde yaşayan ve sadece Pennsylvania'da sayıları 55 bini bulan Amish cemaati, tarıma dayalı basit bir hayat sürüyor, elektrik ve otomobil kullanmıyor. Evde intihar notu bırakan Roberts’in, cep telefonuyla karısını arayıp, 20 yıl önce başına gelen bir olayın öcünü alacağını söylediği iddia edildi. Amish tarikatı, teknolojiyi reddeden, karasabanla tarım yapan ve dış dünyadan soyut yaşamalarıyla tanınan bir topluluk. Toplam nüfusları 198 bin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!