Oğul Trump’ın başı dertte: Rus avukat Natalia ile görüşme kriz yarattı

Güncelleme Tarihi:

Oğul Trump’ın başı dertte: Rus avukat Natalia ile görüşme kriz yarattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 00:06

DONALD Trump’ın seçim kampanya ekibinin Rus yetkililerle ilişkisine dair FBI soruşturması devam ederken, oğul Donald Trump Jr’ın bir Rus avukatla görüştüğü haberleri Başkan’ın başını ağrıtmaya devam ediyor. New York Times (NYT) cumartesi günü oğul Trump’ın, New York’taki Trump Tower’da seçimden önce 9 Haziran 2016’da “Kremlin ile yakın bağlantısı olduğu” belirtilen Rus hukukçu Natalia Veselnitskaya ile görüştüğünü yazdı. Trump Jr, önce görüşmenin kimsesiz Rus çocukların Amerikalı çiftler tarafından evlat edinilmesiyle ilgili yasak konusunda olduğunu söyledi. Ancak daha sonra avukatla görüştüğünü ve babasının rakibi Hillary Clinton hakkında bilgi aldığını kabul etti.

Haberin Devamı

Trump Jr dün de Clinton’ın başkanlık seçim kampanyasına zarar verecek bilgileri vermesi önerisini kabul ettiği konuşmaları da içerdiği görülen bir dizi e-postayı Twitter hesabından paylaştı. Yazışmalarda, Trump Jr’ın bir Rus avukatla temasını sağladığı iddia edilen halkla ilişkiler uzmanı Rob Goldstone, “Bunlar tabii ki üst düzey ve hassas bilgiler ama Rusya ve Rus hükümetinin Trump’a olan desteğinin bir parçası” ifadeleri yer alıyor. Trump Jr’ın bu yazışmaları paylaşması, ABD medyasında sızdırılan bilgilerin önüne geçme çabası olarak görülüyor.

Trump Jr’ın mail’lerini Twitter’dan yayınlamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump da, “Oğlum yüksek kaliteli bir çocuktur. Şeffaflığı dolayısıyla onu alkışlıyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!