Oğul Miloseviç paraları Güney Afrika'ya kaçırmış

Güncelleme Tarihi:

Oğul Miloseviç paraları Güney Afrikaya kaçırmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloseviç'in oğlu Marko Miloseviç'in 6 ay önce, Güney Afrika'daki bankalara 2.7 milyon dolar (yaklaşık 1 trilyon 110 milyar TL) para transferi yaptığı öne sürüldü.

İngiltere'de yayınlanan Sunday Times gazetesinde, Batılı diplomatik kaynaklara dayanarak verilen haberde, Marko Miloseviç'in bu transferi bizzat kendisinin yaptığı belirtildi. Haberde, Miloseviç ailesinin, Güney Afrika'ya gitmek için gerekli vize ve aşılar konusunda bilgi aldıkları da kaydedildi.

Marko Miloseviç'in, babasının doğum yeri Pozarevaç'ta bir diskotek ve pizza lokantası bulunuyor. Güney Afrika'da devlet başkanlığı görevini Thabo Mbeki'ye 16 Haziran'da devredecek Nelson Mandela, geçen ay yaptığı açıklamada, Slobodan Miloseviç'in ülkesine gelmesi ve sığınma talebinde bulunması halinde bunun reddedilmeyeceğini söylemesi, tartışmalara yol açmıştı.

İçişleri Bakanı Mangosuthu Buthelezi ise Mandela'nın bu açıklamasını derhal yalanlamış ve ‘Miloseviç gibi bir savaş suçlusunun ülkeye girmesine izin verilmeyeceğini’ bildirmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!