Oğluna AIDS veren baba suçlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Oğluna AIDS veren baba suçlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de nafaka ödememek için 11 aylık oğluna HIV-virüsü taşıyan kan şırınga etmekle suçlanan 32 yaşındaki baba suçlu bulundu. Jüri, cani baba Brian Stewart'ın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını tavsiye etti.

Mahkeme kayıtlarına göre İllinois eyaletinin Columbia kentindeki bir hastanede teknisyen olarak çalışan Brian Stewart, iş yerinden elde ettiği AIDS'li kanı, küçük oğluna enjekte etti. 7 yaşına gelen küçük çocuk, şimdi bir AIDS hastası.

Savcı Ross Buehler, babanın minik bebeğe virüs enjekte etmesini bebeğin ‘idam cezası’ olarak tanımlarken, ‘Sanık bu suçu işleyecek bilgi ve eğitime, herşeyden önemlisi motivasyona sahipti’ dedi. Babanın çocuğuna nafaka ödememek için böyle bir suç işlediği öne sürüldü.

Brian Stewart'ın avukatı Joe Murphy ise müvekkilinin oğluna AIDS virüsü şırınga ettiği yolunda bir kanıtın bulunmadığını savundu. Murph, ‘Bir trajedi suç değildir ve iddialar gerçek değildir. Anne ortaya bir iddia attı, herkes buna inandı’ diye konuştu.

Jüri, babayı suçlu buldu. Hakkında müebbet hapis tavsiye edilen Stewart'ın akibeti 8 Ocak tarihindeki duruşmada belli olacak. Babanın muhtemelen kararı temyize götürmesi bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!