Öcalan'ı Sudan da almadı

Güncelleme Tarihi:

Öcalanı Sudan da almadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

İtalya, tüm çabalarına karşın bir kez daha bölücü ve terörist Abdullah Öcalan'ı gönderecek ülke bulamadı. ERNK İtalya Temsilcisi Ahmet Yaman'ın eski Sovyetler'de temaslarda bulunduğu ancak sonuç elde edemediği, Sudan alternatifinin ise son anda Hartum yönetimi tarafından reddedildiği, Suudi Arabistan'dan da olumsuz yanıt geldiği öğrenildi. Bu durumda İtalya, Noel'den sonra Yılbaşı'nı da Öcalan ile geçirmeye hazırlanıyor.

Bu arada Öcalan'ı Moskova'dan Roma'ya getiren ve hakkında soruşturma açılan komünist parlamenter Ramon Mantovani, ‘Öcalan’ın barış önerisi Türkiye tarafından kabul edilmezse, pazarlık masasına oturana kadar savaş devam eder' dedi. Mantovani, ‘Kürt sorununu dünyaya anlatmak için Öcalan’ı getirdik. Amaç uluslararası bir konferanstı. AB üyesi olarak bu konuda büyük bir yatırım yaptık’ dedi. Komünist parlamenter ‘Bundan böyle Türkiye’nin AB ve İtalya ile ilişkileri hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. İtalya, Ankara'ya silah satamayacak. Zaten amaç buydu. O silahlar Kürtlere karşı kullanılıyordu' dedi.

Bu arada Parlamento Başkan Yardımcısı Carlo Giovanardi, İstinaf Mahkemesi'nin kararı konusunda Adalet Bakanı Oliviero Diliberto'yu suçlayıp, ‘Komünist bir militan gibi hareket ediyor. Öcalan ülkemize bir rastlantı sonucu gelmedi. Buraya getirildi ve hükümetin koruması altına alındı’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!