Oberhausen Türk Birliği 30. yıldönümü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Oberhausen Türk Birliği 30. yıldönümü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 15:58

Oberhausen Türk Birliği, kuruluşunun 30’uncu yıldönümünü kutladı. Kutlamada, Türk birliğinin kuruluşundan bu yana yapılan çalışmaların bir kısmı sinevizyon eşliğinde aktarılırken, 30 yıldır derneğin başkanlığını yapan Metin Şenocak destek veren herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

ATRIUM Eventlocation salonundaki kutlamaya Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Oberhausen Belediyesi Başkan Yardımcısı Elisabeth Maria Albrecht Mainz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 700’e yakın davetli katıldı. Oberhausen Türk Birliği’nin Türk Halk Müziği ve folklor ekibinin de sahneye çıktığı gecede Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ve birlik başkanı Metin Şenocak birer konuşma yaptı. Başkonsolos Gürel, derneklerin sosyal yaşamdaki önemine değinerek, sosyal ve kültürel çalışmalar yapan kurumlara destek olacaklarını açıkladı.

Oberhausen Türk Birliği 30. yıldönümü kutladı

KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMA ÇABASI

Oberhausen Türk Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Şenocak da Almanca ve Türkçe olarak yaptığı konuşmasında göç tarihine ve derneğin kuruluşuna değindi. Atalarımızın birlikte Avrupa’ya getirdiği örf, adet ve kültürlerini aynen yaşatmaya çalışmalarının derneklerin oluşmasına neden olduğunu belirten Şenocak, “Oberhausen Türk Birliği bu sorumluluğun farkındadır. El, ele vererek daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum. 30’uncu kuruluş yılımız kutlu olsun” dedi.

Haberin Devamı

Oberhausen Türk Birliği 30. yıldönümü kutladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!