Obama’ya karşı cumhuriyet mitingi

Güncelleme Tarihi:

Obama’ya karşı cumhuriyet mitingi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2009 00:00

ABD’nin başkenti Washington, muhafazakar Kongre üyelerinin ve sivil toplum örgütlerinin ülkenin dört bir yanından getirdiği onbinlerce kişinin, Başkan Barack Obama karşıtı gösterisine sahne oldu. Beyaz Saray yakınında başlayan protesto, Kongre binasına kadar süren yürüyüşle son buldu. Katılımın 20 binde kalması beklenirken, rekor kırıldı. Yetkililer güvenlik önlemi almakta zorlandı.

Haberin Devamı

OBAMA'YI ŞAŞIRTAN PROTESTO

İngiliz Daily Mail Gazetesi, protestoya yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığını iddia etti. Oyların yüzde 52.9’unu alarak başkan seçilen Obama’nın yemin törenini 1.4 milyon kişi Washington’da izlemişti. Obama’ya halk desteği geçen hafta yüzde 50’ye düşmüştü.

‘Obamünizm’ korkusu

EN BÜYÜK PROTESTO: Washington’da toplanan onbinler, ABD Başkanı Obama’nın politikalarını protesto etti. Bugüne kadarki en büyük Obama karşıtı gösteriye katılımın 2 milyona yaklaştığı iddia edildi. Obama’nın tarihi yemin törenine bile 1.4 milyon kişi gelmişti.

MESELE SAĞLIK REFORMU: Cumhuriyetçiler’in Kongre önünde yaptığı mitingde, “Müslüman” ve “Nazi” olmakla suçlanan Obama’nın, sağlık reformu gibi tasarılarla ülkeyi sosyalizme sürüklediği savunuldu.
Göstericiler, Obama’nın değişim getirmek istediği her konuya karşı çıktıklar. Son günlerde tartışılan sağlık reformunun, artan devlet harcamalarının ve yeni vergilerin “ülkeyi Obamünizm’e sürükleyeceği” öne sürüldü.
Ukraynalı bir göçmen, “SSCB’de sosyalizmi yeterince yaşadım. Burada görmeye başladıklarım bana komünizmi hatırlatıyor” dedi.

Asıl gösteri nisan ayında

“Washington’a Yürüyüş” adı verilen mitingde Obama, göstericilerin posterlerinde, efsanevi devrimci Che Guevara, Nazi diktatör Adolf Hitler ve Batman filminin kötü karakteri Joker olarak gösterildi. “Amerikan değil,” “O bir yalancı,” “Baş parazit,” “Arkasında Suudi Arabistan var” ve “Marksist hain” gibi dövizler de dikkat çekti. Bazı Demokrat gençlerin Obama tişörtleri giyip mitinge sızmalarına rağmen olay çıkmadı. Organizasyonun başındaki muhafazakar FreedomWorks Vakfı, asıl büy ük “çay partisi” mitinglerinin nisan ayında yapılacağını açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!