Obama tatil için elitlerin adasında

Güncelleme Tarihi:

Obama tatil için elitlerin adasında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2009 00:00

Başkan Obama, göreve geldiği 7 aydan beri ilk kez tatile çıktı. Her yaz eski Başkan Bush’u takip etmek için Teksas’a giden basın bu kez Obama’yla birlikte elitlerin adası diye bilinen “Martha’s Vineyard” Adası’na çıkarma yaptı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, karısı Michelle ve kızları Malia ve Sasha’yla birlikte, göreve geldiğinden bu yana ilk kez tatile çıktı. Obama ailesi, tatil için Massachusetts eyaleti yakınındaki Martha’s Vineyard isimli adayı tercih etti. Eski Başkan Bill Clinton’a benzetilen Obama, tatil tercihiyle bu benzetmeyi bir kez daha haklı çıkardı. Adanın ünlüleri arasında, Bill Clinton’un yanı sıra Jack Nicholson, şarkıcı Beyonce, TV yıldızı Oprah Winfrey, futbolcu Pele, CIA yöneticileri, Meg Ryan ve Michael J Fox da var. Tatilde aileye, Obama’nın kız kardeşi Maya Soetoro’nun da katılması bekleniyor.

Kira 35 bin dolar

Obama ailesinin tatil yapmak için kiraladığı çiftliğin haftalığı 35-50 bin dolar arasında. Çiftlikte, atlar, özel bir plaj ve golf sahası var. Adanın büyük kısmının sahibi olan Caroline Kennedy, bu mirası annesi Jackie Onassis’ten almıştı. Atlas Okyanusu’ndaki Martha’s Vineyard adası, suikaste kurban giden eski Başkan John F. Kennedy’nin de tatil mekanıydı. Adanın geri kalanı ise bölgenin yerlileri olan Wampanoag kabilesine ait.
Obama ailesi adaya varmadan önce, kalacakları yer, havuzları ve golf sahası Brezilyalı bir göçmen işçi ordusu tarafından temizlendi. Martha’s Vineyard adası, deniz yemekleriyle de ünlü. Özellikle ıstakoz ve kılıçbalığı en çok tavsiye edilen yemekler arasında. Obama, 8 ve 11 yaşlarındaki iki kızının fotoğraflanmaması için güvenlikten özel ricada bulundu.

Bo’suz olmaz!

Haberin Devamı

Köpekleri Bo, Obama ailesini bu gezide de yalnız bırakmadı. ‘Beyaz Saray köpeği’ Bo, helikopterle yolculuk için pek hevesli olmasa da gizli servis elemanlarını biraz uğraştırdıktan sonra adaya gelmeyi kabul etti. Adada kalanlar da Bo’ya hoşgeldin partisi yaptı ve köpeğini kapan Bo’nun şerefine düzenlenen köpek yürüyüşüne katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!