Obama’nın tek kusuru sigarası

Güncelleme Tarihi:

Obama’nın tek kusuru sigarası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 00:00

Demokrat başkan aday adayı Obama’nın sağlık raporunu açıklayan doktoru, "20 yıldır sigara içiyor ve kurtulmak için şu sıra Nicorette çikletleri çiğniyor" dedi.

Bunun dışında Obama düzenli spor yapıyor, esnek ve kaslı bir yapıya sahip, vücudunda yaÄŸlanma söz konusu deÄŸil. Â

CUMHURİYETÇİ Parti’den başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Senatör John McCain’in (71) sağlık raporunun ardından, Barack Obama’nın (46) doktoru da Demokrat Parti’den başkan adaylığına en yakın aday olan siyah senatörün sağlık durumunun ’mükemmel’ olduğunu açıkladı. Obama’nın tek sorunu 20 yıldan bu yana defalarca bırakmaya çalıştığı sigara. Obama, nikotin çikletleriyle sigaradan uzak durmaya çalışıyor.

1987 yılından bu yana Obama’nın doktoru olan Dr. David L.Scheiner’e göre Senatör, en son geçen yıl rutin tıbbi taramadan geçti. Obama’nın sağlık durumu, altı paragraftan oluşan bir sayfalık açıklamada toplandı. Oysa McCain’in sağlık raporu 1100 sayfadan oluşmuştu. Cumhuriyetçi Senatör’ün cilt kanseri tedavisi gördükten sonra, hastalığının iyileştiği açıklanmıştı.

Chicago Üniversitesi Hastaneleri ve Rush Üniversitesi Tıp Merkezi’nde görevli olan Dr. Scheiner, "Obama birkaç kez bu alışkanlıktan vazgeçmeyi denedi, hali hazırda Nicorette çikletlerinden kullanıyor, başarıyla" dedi.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden onaylı olan bu çikletler, sigarayı bırakmaya çalışan kişilerde başgösteren nikotin ihtiyacını bastırmak için kullanılıyor. Obama düzenli spor yapıyor, esnek ve kaslı bir yapıya sahip, vücudunda yağlanma sözkonusu değil. Obama’nın başkanlık için gerekli fiziksel ve ruhsal sağlığa sahip olduğunu vurgulayan Dr.Scheiner, Obama’nın annesinin rahim kanserinden, büyükbabasının ise prostat kanserinden öldüğünü hatırlattı.

Aman fazla siyah görünmesin

AMERİKAN Newsweek Dergisi, yeni sayısında Senatör Barack Obama’yı kapak yaptı. Ancak bir hafta boyunca hazırlanan kapak çalışması Obama’yı fazla siyah gösterdiğinden son anda değiştirildi, yerine arkasından ışık verilmiş aydınlık bir fotoğrafı kullanıldı. Bu rötuşuna derginin editörü Jon Meachem’ın eğitimci eşi Keith’in kapağı beğenmemesi üzerine yapıldığı öne sürüldü.

Avrupa seçse Obama başkan

İNGİLİZ Daily Telegraph Gazetesi’nin Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Rusya’da yaptırdığı anket, ABD başkanını Avrupalıların seçmesi halinde Obama’nın başkan olacağını ortaya koydu. Cumhuriyetçi John McCain’in Irak politikasını desteklemesi, Avrupa’daki tercihi belirleyen faktör oldu. Ortalama % 52 oy alan Obama, Almanya’da % 67, İtalya’da % 70, Fransa’da % 65 destek buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!