Obama: Her şey mümkün

Güncelleme Tarihi:

Obama: Her şey mümkün
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 20:08

ABD Başkanı Barack Obama, Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçim sürecine müdahale etmeye çalışıp çalışmadığıyla ilgili soruya “Her şey mümkün” dedi.

Haberin Devamı

Obama, NBC News’ta dün yayınlanan, öncesinde bir kısmı ekrana gelen röportajında Rusya’nın ABD’nin seçim sürecine dahli olup olmadığı yönündeki sorulara da yanıt verdi.

WikiLeaks sitesi Demokrat Parti’nin kurumsal yönetiminin başkan adayı olarak Hillary Clinton’ın seçiminden yana olduğu yönünde e-postaları sızdırmıştı. New York Times gazetesine göre Amerikan istihbarat örgütleri e-postaların çalınmasının ardında Rusya hükümetinin olduğu konusunda neredeyse emin. Ancak bunun rutin bir siber hırsızlık mı olduğu, yoksa Demokrat Parti’deki seçimi etkilemek için mi yapıldığı net değil.

Obama, e-postaların çalınmasının amacıyla ilgili konuşmayacağını belirterek ancak Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump’ın Rusya ile ilgili sözlerinin farkında olduğunu söyledi. Obama, “Trump, tekrarla Putin’e hayran olduğunu ifade etti. Trump’ın da Rusya’da epey olumlu yayın bulduğunu düşünüyorum” dedi. Demokrat Parti’nin e-postalarının rakip Donald Trump’ı seçtirmek için ifşa edildiği öne sürülüyordu.

Haberin Devamı

KREMLİN: RUSYA İÇİŞLERE MÜDAHALE ETMEZ

KREMLİN Sözcüsü Dimitriy Peskov, ABD’nin seçim sürecine müdahale ettikleri yolundaki iddiaların ardından “Başkan Putin, tekrarla Rusya’nın asla ülkelerin içişlerine, özellikle de seçim süreçlerine karışmadığını söyledi” dedi. Peskov, “Bu bana herkesin birbirine korku hikâyesi anlattığı, sonra kendi hikayelerinden korkmaya başladığı durumu hatırlattı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!