Notlar

Güncelleme Tarihi:

Notlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Bizi rencide etmeyin
Haberin Devamı

Madrid'de önceki gün varılan Türk-Yunan mutabakatından destek alan Türkiye, AB üyeliği için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Demirel, Türkiye'nin üyeliğinde en büyük engel olarak görülen Almanya Başbakanı Helmut Kohl'den AB desteği istedi. Demirel, önceki akşam Kohl'la başbaşa yaptığı görüşmede, ‘‘Bizi rencide etmeyin. AB üyeliği konusnuda önümüzde engeller koyarak bizi kırmayın. Bunu dost bir ülke olarak Almanya'dan daha destekleyici bir tavır bekliyoruz'' mesajını verdi.

Cem: Sıra terörde

ANASOL koalisyonun Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in Madrid programı da hayli yoğun geçti. Başta Almanya Dışişleri Bakanı Klaus Kinkel ve İngiltere Dışişleri Bakanı Robin Cook'la ikili görüşmede bulunan İsmail Cem, tüm görüşmelerinde Yunan-Türk mutabakatının yarattığı iyimser havayı hissettiğini söyledi. Cem, Yunanistan'dan önümüzdeki günlerde bir heyet geleceğini, bu heyetle pekçok alanda işbirliğinin yanı sıra terörle mücadelede işbirliğinin de ele alınacağını kaydetti.

Yunanistan'a çağrı

Mutabakatın Türk - Yunan ilişkilerine yeni bir boyut kazandırmasını beklediğini vurgulayan İsmail Cem, Atina'ya ‘‘Birbirimize karşı düşmanca yaklaşmayalım. Bu tavırdan hem Türkiye, hem Yunanistan kazançlı çıkar'' çağrısında bulundu. Cem, yaptığı görüşmelerde Yunan yetkililerin de konuya aynı iyi niyetle yaklaştıklarına ilişkin işaretler aldığını da belirterek, ‘‘Bu mutabakat her iki tarafa da iyi niyetini kanıtlama olanağı veriyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!