'No alkol, yes meyve suyu'

Güncelleme Tarihi:

No alkol, yes meyve suyu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 11:29

Türk Hava Yolları 75. Yılı onuruna düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, 20 Mayıs'ta Cemal Reşit Rey'de kokteyl ve konser düzenledi. Aralarında çok sayıda yabancı konuğun da bulunduğu davetlilere, karpuz suyundan portakal suyuna kadar her türlü meşrubat ikram edildi. Alkollü içki servisi yapılmadı. Alkollü içki isteyen yabancı konuklara 'No alkol, yes meyve suyu' denildi.

Haberin Devamı

THY'nin 75. Yıl kokteyli

Gecede, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde birlikte müzik yaptığı arkadaşı Cengiz Onursal'ın bestelediği İnce Saz ve Macar Radyo Senfoni Orkestrası'nın seslendiriği konser verildi.

Konser öncesi çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katıldığı kokteylde, karpuz suyundan vişne suyuna kadar her çeşit meyve suyu ikram edildi. Akollü içki servis edilmedi. THY'nin dünyanın dört bir yanındaki şubelerinde çalışan çeşitli ülkelerden yabancı davetlilerin çoğu, yerel kıyafetleri ile gelip kutlamaya renk kattı. Yabancı konuklardan, alkollü içki isteyenlere, servis yapanlar ise "No alkol, yes meyve suyu" dediler.

Candan Karlıtekin, gecede yaptığı konuşmada şöyle dedi;

"70 senelik birikimin üzerine beÅŸ senede bir o kadarı ilave edebildiÄŸimiz için şükürler olsun.Â

Haberin Devamı

Bu hamleyi gerçekleştiren inançla, gururla, seve seve çalışan, burayı sadece bir maişet temin yeri değil onun ötesinde gören insanlara sahip olduğumuz için şükürler olsun.

Medeniyetimizin tarihin içerisinden süzülerek gelen duruşuna, bu duruşun sağladığı itibara, sınırlarımızla mahdut olmayan elimize, kolumuza şükürler olsun.

"DeÄŸerli Konuklar;

Birazdan dinleyeceğiniz olayı sizlerle paylaşmak için inanın çok sabırsızlandım. Bu çalışmada köklü olmanın ne denli mükemmel sonuçlara yol açabildiğinin bir ispatı olan 75. yıl gurur tablomuza adeta nazire yapıyor.

Çünkü ilk defa 1979 senesinde Boğaziçi Üniversitesi'nde birlikte müzik yaptığımız Cengiz Onursal ile 29 yıl evvel attığımız dostluk tohumuna Türk Müziğinde yeni bir aşamayı açtırma iddiasını yükledik.

 Allah Milletimizin yar ve yardımcısı olsun".

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!