Nijerya'da kaçırılan kızlar tecavüz tehlikesi altı

Güncelleme Tarihi:

Nijeryada kaçırılan kızlar tecavüz tehlikesi altı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2014 01:18

BM'nin ihtilaflı bölgelerde cinsel şiddet konularından sorumlu özel temsilcisi Zeynep Havva Bungara, Nijerya'da nisan ayında Boko Haram tarafından kaçırılan 200'ün üzerinde kız öğrencinin tecavüz tehlikesi altında olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bungara, gelecek hafta Londra'da yapılması planlanan ihtilaflı bölgelerde cinsel şiddet zirvesi hazırlıklarının sürdürüldüğü toplantıdaki konuşmasında, Nijerya'da kaçırılan kızların tecavüz tehlikesi altında olduğunu belirterek "Endişem, kızların yarısının hamile kalmış olarak geri dönmesi" dedi.

Uluslararası toplumun, aileleri psikolojik olarak kızların dönüşüne hazırlaması gerektiğine işaret eden Bangura, son olayın meseleyi gün yüzüne çıkarmasından önce de Nijerya'da 2 binin üzerinde kızın kaçırıldığını söyledi.

Gelecek hafta yapılacak zirvede, kız öğrencilerinin kaderinin kapsamlı olarak tartışılacağını ifade eden Bungara, Suriye, Kolombiya ve Bosna'nın da aralarında bulunduğu dünyanın başka bölgelerinde de bu tür olayların yaşandığını, cinsel şiddet mağdurlarının yalnızca kadınlarla sınırlı kalmadığını ve faillerin neredeyse hiç cezalandırılmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Londra'da 10-13 Haziran'da yapılması planlanan zirveye BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'un başkanlık etmesi bekleniyor.

Nijeryalı kızların Chibok'taki okullarından 14 Nisan'da kaçırılması, dünya çapında tepkilere neden olmuştu. Olayı, batı eğitimine karşı oldukları bilinen ve binlerce kişinin ölümünden sorumlu tutulan Boko Haram örgütü üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!