Neonazilerin para kaynağı konserler

Güncelleme Tarihi:

Neonazilerin para kaynağı konserler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 15:53

Avrupa’da, yanıltıcı isimler altında müzik konserleri düzenlenerek, neonazi hareketi finanse ediliyor.

Haberin Devamı

Aşırı milliyetçi, yabancı düşmanı şarkılar ve marşlar söyleyen neonazi müzik gruplarıyla düzenlenen dayanışma konserleri, neonazilerin en önemli gelir kaynağı. Bu paralarla NSU davasında olduğu gibi, çeşitli suçlardan yargılanan neonazilerin savunma masrafları karşılanıyor. Thüringen Eyaleti'ndeki neonazi gruplar, seri cinayetlerden sorumlu NSU davasında yargılanan Ralf Wohlleben için dayanışma konserleri düzenledi. Wohlleben, NSU davasında 10 kişinin öldürülmesinde kullanılan silahı tedarik etmek suçuyla yargılanıyor.

KONSERE GİRİŞ 30 EURO

Yaklaşık iki hafta önce İsviçre'nin Unterwasser köyünde ‘İsviçreli Amatör Sanatçılara Sahne Şansı’ adı altında bir konser düzenlendi. İsviçre polisi, köye 6 bin neonazinin gelmesi üzerine bunun bir neonazi konseri olduğunu anladı. Polis, artık geç kaldığı için konseri iptal edemedi. Konsere giden neonazilerin facebook hesaplarındaki “Wolle sevinecek” yazıları ise dikkatleri çekti. Neonaziler, Ralf Wohlleben için Wolle adını kullanıyor. İsviçre'deki konsere giriş ücretinin 30 Euro'dan başladığı belirtildi. Bu durumda konserde 180 bin Euro toplandığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

6 BİN NEONAZİYE 12 POLİS

İsviçre’deki konserde çekilen video görüntüleri, Hitler selamı duran, kin dolu sloganlar atan neonazileri gösteriyor. Konserde sadece 12 polis memuru görevlendirildiği için polis, Hitler selamı yasak olmasına rağmen, müdahale edemiyor. Sadece Almanya'da geçen yıl 200 civarında neonazi konser düzenlendi. Bu yılın ilk yarısına kadar düzenlenen neonazi konser sayısı ise 100 civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!