Nemtsov’un tetikçisi Kadirov’un komandosu çıktı

Güncelleme Tarihi:

Nemtsov’un tetikçisi Kadirov’un komandosu çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 14:59

Rusya’da suikasta kurban giden muhalif lider Boris Nemtsov tetikçi zanlısı Zaur Dadayev’in Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un elinden kahramanlık nişanı alan bir polis komandosu olduğu ortaya çıktı. Bu arada Nemtsov suikastı soruşturmasında tutuklanan sanık sayısı dörde ulaşırken, beşinci şüphelinin Grozni’de el bombasıyla intihar ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

27 Şubat gecesi Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin Sarayı yakınında öldürülen muhalif lideri Boris Nemtsov suikastında her geçen gün biraz daha Çeçen bağlantısı ortaya çıkmaya başladı.

Rus güvenlik güçlerinin sanık olarak yakaladığı dört kişiden üçü Çeçen asıllı çıkarken, tutuklanan Zaur Dadayev’in 2010 yılında dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in imzasıyla kahramanlık nişanına layık görüldüğü anlaşıldı.

Nemtsov’un tetikçisi Kadirov’un komandosu çıktı

“Eho Moskvi” radyosu haberine göre Dadayev’in göğsüne bu nişan aynı yıl Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev ile Çeçen lider Ramzan Kadirov takmış. Zaur Dadayev 2006’dan 2011 yılına kadar Kadirov’un kurduğu “Sever” (Kuzey) polis komando timinde görev almış.

Haberin Devamı

Nemtsov suikastı soruşturmasında şu ana kadar tutuklanan dört sanıktan üçünün Çeçen asıllı oldukları kesinleşti. Komando Zaur Dadayev yanı sıra tutuklanan Anzor ve Şaid Gubaşev kardeşler onun kuzeniymiş. Dördüncü şüpheli ise Dadayev’e şoförlük yapan bir kişi.

Nemtsov’un tetikçisi Kadirov’un komandosu çıktı

Bu arada Boris Nemtsov cinayetiyle bağlantısı olduğu söylenen beşinci şüpheli dün gece Grozni’de intihar ettiği bildirildi. Rus İnterfaks ajansının güvenlik güçlerine dayanarak verdiği habere göre ismi açıklanmayan beşinci şüpheli Çeçenistan başkenti Grozni’de bir apartman dairesinde kuşatma altına alınmış. Polisin teslim ol çağrısına ateş açarak karşılık veren sanık daha sonra el bombasıyla intihar etmiş.

Rusya’da yürütülen soruşturma hakkında batılı basına konuşan öldürülen muhalif politikacı Boris Nemtsov’in kızı Janna ise suikastın baş sorumlularının Kremlin Sarayında oturduklarını savunmaya devam etti. Janna, yakalanan Çeçenlerin göz boyama kampanyasının parçası oldukları iddiasını ortaya attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!