Nemtsov suikastında son sanık intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Nemtsov suikastında son sanık intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 12:10

Rusya’da suikasta kurban giden muhalif lideri Boris Nemtsov davasında cinayeti gerçekleştirdiği sanılan çetenin altıncı üyesinin dün akşam Çeçenistan başkenti Grozni’de düzenlenen polisiye operasyon sırasında el bombasıyla intihar ettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Rusya’yı sarsan muhalif lider Nemtsov suikastının zanlılarının dün ele geçirilmesinin ardından detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı.

Moskova'da yargılamasına başlanan beş zanlının ardından çetenin son üyesi ölü olarak ele geçirildi. Yaşadığı apartman dairesi kuşatma altına alınan son zanlının teslim ol çağrısı yapıldıktan sonra polise ateş açtığı, sonrasında ise el bombasının pimini çekerek intihar ettiği bildirildi.

Nemtsov suikastında son sanık intihar etti

İLK İTİRAF
Nemtsov davasında ele geçirilen beş zanlının ardından ilk itiraf geldi. Moskova’da nöbetçi mahkemeye çıkartılan beş sanıktan biri Zaur Dadayev’in suçunu itiraf ettiği yargıç tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Nemtsov suikastında son sanık intihar etti

Moskova’nın “Basmanni” mahkemesinde yapılan duruşmada yargıç, “Zaur Dadayev, sorgu sırasında suçunu itiraf etmiştir. Alınan bu ifadeler doğrultusunda şüphelinin bundan böyle sanık olarak yargılanmasını karara bağlıyorum” dedi. Yargıç davanın başlayacağı 28 Nisan tarihine kadar Dadayev'in tutuklu kalmasına karar verdi.

Moskova’daki nöbetçi mahkeme Dadayev'in yanı sıra kuzenleri Anzor ve Şaid Gubaşev kardeşlerin de tutuklu yargılanmasına karar verdi. Mahkemede bir başka sürpriz de yaşanarak, daha önce isimleri basına sızdırılmayan aynı çetenin üyesi Ramzan Bahayev ile Tamerlan Askerhanov adındaki kişilerin de tutuklu yargılanacakları ortaya çıktı.

Nemtsov suikastında son sanık intihar etti


DADAYEV, RAMAZAN KADİROV’UN KOMANDOSU
Nemtsov’un tetikçisi olarak yargılanacak Zaur Dadayev, Çeçen lider Ramzan Kadirov’un komandosu çıktı. Dadayev 2010 yılında dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in imzasıyla kahramanlık nişanına layık görüldüğü öğrenildi. “Eho Moskvi” radyosu haberine göre Dadayev’e nişanı aynı yıl Rusya İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev ile Çeçen lider Ramzan Kadirov tarafından takılmış.

Haberin Devamı

Nemtsov suikastında son sanık intihar etti

Habere göre Dadayev 2006’dan 2011 yılına kadar Kadirov’un kurduğu “Sever” (Kuzey) çevik kuvvet timinde komando olarak çalışmış.

Rusya'da önde gelen muhalif liderlerden Boris Nemtsov, 27 Şubat Cuma akşamı başkent Moskova'da Kremlin Sarayı yakınında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!