Ne zaman taç giyecek

Güncelleme Tarihi:

Ne zaman taç giyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 07:00

Kraliçe 2. Elizabeth’i son yolculuğuna uğurlayan İngiltere, tahta çıkan Kral 3. Charles’ın taç giyme töreninin ne zaman yapılacağını tartışıyor. Charles’ın daha az gösterişli ve daha ekonomik bir tören düşündüğü belirtiliyor. Törenin, annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in taç giymesinin 70. yılı olan 2 Haziran 2023’te olabileceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KRAL 3. Charles’ın İngiltere’deki ‘ekonomik kriz’ nedeniyle taç giyme törenini daha kısa, daha az katılımlı ve daha ekonomik tutacağı konuşuluyor. Kral’ın taç giyme töreninin planlaması ‘Altın Küre Operasyonu’ adı altında devam ediyor. Dünyaya yeni görünümlü monarşinin nasıl işleyeceğini göstermeye hevesli olduğu iddia edilen Kral’ın taç giyme törenini yeni döneme damga vurmak için kullanması bekleniyor.

Kraliçe 2. Elizabeth’in taç giyme töreninin hazırlıkları tacı kabul ettiği 6 Şubat 1952’de başlamıştı. Ancak kraliçe olarak taç giymesi tahta oturmasından 16 ay sonra 2 Haziran 1953 tarihinde gerçekleşmişti.

2 HAZİRAN 2023 OLABİLİR

İngiliz The Sun gazetesinin ulaştığı kraliyetten bir yetkili, Charles’ın tören konusunda aceleci olmadığını ve daha yapılacak çok fazla planlama olduğunu belirtti. Dünyadaki son gelişmelere göre taç giyme töreninin önümüzdeki sene mayıs ya da haziran ayında yapılabileceğini belirten gazete, Kral’ın taç giyme töreni için 2 Haziran’ı seçme ihtimalinin yüksek olduğunu yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!