NATO ile ABD’nin talebini reddetti

Güncelleme Tarihi:

NATO ile ABD’nin talebini reddetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 10:49

NATO’nun ve ABD hükümetinin, NATO üyesi ülkelerin daha fazla askeri ve mali destekte bulunmaları talebine Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Gerçekleşebilecek bir talep değil” cevabını verdi.

Haberin Devamı

BRÜKSEL’de düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, ABD’nin “AB’nin, NATO için yaptığı harcamaları artırması; yıllık toplam hasılasının yüzde 2’sini ittifaka ayırması” talebi destek bulmadı.

ABD’nin, ‘yüzde 2’ ile ifade ettiği miktarın 70 milyar euroya karşılık geldiğini belirten Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, “Almanya’da hiç kimsenin, bu talebin gerçekleşebilecek bir talep olduğunu söyleyebileceğini sanmıyorum” dedi.

TRUMP ZİRVEDE GÜNDEME GETİRECEK
ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise katıldığı ilk NATO toplantısında, ülke olarak bu taleplerinden vazgeçmediklerini ve ABD Başkanı Donald Trump’ın 25 Mayıs’ta düzenlenecek NATO zirvesinde konuyu yeniden gündeme getireceğinin altını çizdi. Tillorson, “Avrupalı müttefiklerimizin, ittifaka olan bağlılıklarını göstermelerini umuyoruz. Hedeflere uyum yönünde planların yapıldığını görmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!