‘Nataşa Yasası’na türbede şükür duası

Güncelleme Tarihi:

‘Nataşa Yasası’na türbede şükür duası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

KKTC'de hayat kadını çalıştıran gece kulübü sahipleri, işyerlerini yasal statüye kavuşturan tasarının Meclis'ten geçmesini dualarla karşıladı. Bazı gece kulübü sahipleri dün Girne'nin batısındaki Hazreti Ömer Türbesi'ne giderek dua etti. Yüksek İdare Mahkemesi'nin ülkeye ‘artist’ adı altında hayat kadını getirilmesini yasaklaması nedeniyle yaklaşık 6 aydır ayakta kalma mücadelesi veren işyeri sahipleri, işlerinin bir an önce açılması için de dua okudular.

Crazy Girl gece kulübünün sahibi Ali Mahşeker, ‘Yasanın gecikmesi nedeniyle zor günler geçirdik. Türbede Tanrı’ya şükrettik. İnşallah işlerimiz yakın bir zamanda eski haline dönecek' dedi.

Mahşeker, yasanın Meclis'ten çıkması nedeniyle türbede kurban kestikleri yolundaki iddiaları ise ‘Kurban kestik ama yasa için değil. Bir rallici arkadaşımızın adağı vardı’ diye yanıtladı.

HOVARDALIK YASASI

Muaviye zamanında Kıbrıs'a yönelik Arap saldırılarında buraya çıkan askerlere Ömer adlı bir komutan öncülük ettiği için Hz.Ömer Türbesi olarak anılan tekkeye, özellikle adakta bulunmak isteyen turistler rağbet ediyor. Türbede 7 askerin mezarı bulunuyor.

Ülkedeki fuhuş sektörünü yasal düzenleme altına alan Gece Kulübü ve Eğlence Yerleri Yasa Tasarısı, geçtiğimiz salı günü Meclis Genel Kurulu'nda onaylandı. Halk arasında ‘Hovardalık Kanunu’ olarak bilinen yasa Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın onayından sonra yürülüğe girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!