Müslüman seçmenler Biden’a rest çekti

Güncelleme Tarihi:

Müslüman seçmenler Biden’a rest çekti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 07:00

ABD’de bir dönem daha başkanlık koltuğunda kalmak için yarışa giren Demokrat Joe Biden, İsrail’e koşulsuz destek politikası yüzünden Müslüman seçmenin oylarını kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Haberin Devamı

Kasımda yapılacak seçimde kritik önem taşıyan eyaletlerden Michigan’daki seçmenler, Gazze’deki katliama tepkisiz kaldığı için “Biden’dan vazgeç” kampanyası başlattı. Anketler yarışta Biden’ın ufak farklarla Cumhuriyetçilerin önde gelen adayı Donald Trump’ın gerisinde olduğunu gösteriyor. ABD Başkanı, “salıncak eyalet” olarak bilinen ve Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında seçimden seçime el değiştiren eyaleti 2020’de sadece 150 bin oy farkıyla kazandı. Michigan yaklaşık 250 bin Müslümana ev sahipliği yapıyor.

PUTİN’E KÜFÜR ETTİ

Öte yandan Seçim kampanyası için California’da bir bağış toplama etkinliğinde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “çılgın o... ç....” olarak nitelendirdiği öğrenildi. Konuşması sırasında iklim krizinden bahseden Biden, “Putin gibi çılgın o...ç...var ve biz her zaman nükleer çatışma konusunda endişelenmek zorundayız, ancak insanlığa yönelik asıl varoluşsal tehdit iklim krizidir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vladimir Putin ise, Biden’ın, seçim kampanyası konuşmasında kendisine yönelik küfür içerikli ifadeler kullanmasını “kinayeli bir şekilde” değerlendirerek, “Her başkanla çalışırız dedim ama Biden’ın Rusya açısından daha tercih edilebilir olduğunu düşünüyordum. Söylediklerine bakılırsa kesinlikle haklıyım çünkü bu benim sözlerime uygun bir tepki” dedi. Kremlin sözcüsü Dmitri Petrov da, “Bu ABD için büyük bir utanç. Eğer bir başkan bu tür bir dil kullanıyorsa, bu utanç vericidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!