Murdoch: Obama seçilirse mali kriz derinleşir

Güncelleme Tarihi:

Murdoch: Obama seçilirse mali kriz derinleşir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2008 00:23

AVUSTRALYALI medya imparatoru Rupert Murdoch, "Obama seçilirse mali kriz derinleşir" dedi.

Özellikle ABD ve İngiltere’de, The Sun, The Times ve Fox TV’nin de dahil olduğu onlarca medya kuruluşunun sahibi olan Murdoch, kendi gazetelerinden The Weekend Australian’a verdiği demeçte, "Demokratlar korumacı siyasete dönerse, küreselleşme ciddi bir gerileme yaşar" diye konuştu. Seçimden son notlar şöyle:

YİNE SOYKIRIM DEDİ

Obama, Ankara tarafından çok kısa bir süre önce uyarılmasına rağmen, Ermeni soykırımının tanınması gerektiğini yineledi. ABD’deki sertlik-yanlısı Ermeni kuruluşu ANCA, Obama’nın "Ermeni soykırımını tanıyacağını ve ABD ile Ermenistan arasındaki güçlü ilişkilere bağlılığını" yeniden teyit ettiğini duyurdu.

YASADIŞI GÖÇMEN HALA

Obama’nın Kenyalı halası Zeituni Onyango’nun, Boston’da kamuya ait bir konutta yasadışı göçmen olarak yaşadığı ortaya çıktı. Obama’nın anılarında "Zeituni Hala" olarak geçen Onyango’nun iltica talebi dört yıl önce reddedilmiş ve ülkeyi terk etmesi istenmişti. Kadının kamu konutunda nasıl kaçak yaşadığı araştırılıyor.

20 MİLYON OY VERİLDİ

Obama’nın "sandığa gidin" çağrısına uyan yaklaşık 20 milyon Amerikalı, oylarını şimdiden verdi. ABD yasalarına göre erken oy vermek mümkün. Toplam 130 milyon seçmenin oy kullanması bekleniyor, ama 18 milyon kişi hala kararsız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!