Muharrem orucunu birlikte açtılar

Güncelleme Tarihi:

Muharrem orucunu birlikte açtılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 09:56

Berlin Alevi Toplumu Cemevi’nde her akşam beş yüze yakın kişi matem orucunu toplu açıyor. Her akam sunulan yemekler evsizlere de ikram ediliyor.

Haberin Devamı

Muharrem orucunu birlikte açtılar

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de muharrem orucu tutanlar, oruçlarını Berlin Alevi Toplumu Cemevi’nde açıyor. Matem orucu da denilen muharrem orucunu açmak için cemevine akın edenler, burada topluca dua edip yemek yiyor. Her akşam bir hayırseverin sponsorluğunda hazırlanan yemekler, ihtiyacı olanlara da ikram ediliyor. Berlin Alevi Toplumu Cemevi Başkanı Halit Büyükgöl, “Her akşam 500’ü aşkın kişi cemevinde orucunu açıyor. Sadece oruç tutanlar değil, evsiz ve yoksullar da burada yemek yiyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla alınan erzaklar, cemevinin mutfağında hazırlanıyor. Ardından da birlikte oruç açılıyor” dedi. Muharrem orucu süresince et yenmediğini ve su da içilmediğini belirten Büyükgöl “Kerbela Şehitlerinin çektikleri susuzluğu hissetmek için su içilmez. Yemeklerde bu yüzden su ikram etmiyoruz. Bunun yerine ayran, meyve suyu veya çay ikramı yapılıyor. Yemekler de etsiz pişiriliyor” dedi. 

Haberin Devamı

MEZARLIKLARI DA VAR

Berlin senatosu ile Neukölln Belediyesinin desteğiyle geçen hafta Berlin’de Alevi Mezarlığı da tahsis edildi. Başkan Büyükgöl “Bir ilki gerçekleştirdik. Artık Berlin’de Alevilere ait bir mezarlığımız var. Başkentteki aleviler artık yakınlarını bu mezarlıkta toprağa verebilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!