'Muhammet Atta THY ile Karaçi'ye gitmiş'

Güncelleme Tarihi:

Muhammet Atta THY ile Karaçiye gitmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 11:58

New York Polisi'nce hazırlanan “Batı'da Radikalizm” konulu terör raporunda 11 Eylül saldırısını gerçekleştirenlerden biri olan Muhammet Atta'nın en az iki kez Türk Havayolları ile Pakistan'ın Karaçi kentine uçtuğu belirtildi.

Haberin Devamı

New York Polis Teşkilatı, yayınladığı rapor ile ABD'de büyüyen teröristler ile ilgili uyarıda bulundu. "Batı'da Radikalizm: Evde (ABD) Yetişen Tehdit” adlı rapor, “aşırılığa giden yol konusunda ilk çalışma” olarak dikkat çekiyor. Bir ABD vatandaşının nasıl radikalleşip terörizm içine girebildiğini açıklamayı hedefleyen raporda, 11 Eylül saldırısının da içinde bulunduğu birçok terör eylemi üzerine yapılan araştırmalardan elde edilen bulgular ayrıntılı olarak sunuldu.

11 Eylül ile ilgili araştırmada olayın faillerinden Muhammed Atta ile ilgili de bilgilere yer verilen raporda, "Atta, Afganistan'daki El Kaide'nin eğitim kamplarına katılmak üzere 1999 Kasım ayında ayrıldı. En az iki kez İstanbul üzerinden Türk Havayolları ile Pakistan'ın Karaçi kentine uçtu" denildi.

"BEYZBOL ŞAPKALARINI ATIP SAKAL UZATTILAR"

Gençler arasında radikalizmin arttığına işaret edilen raporda, terörizme meyilli gençlerin büyük çoğunluğunun Ortadoğu kökenli yasal göçmenler olduğu vurgulandı. ABD'de yetişme teröristlerin genellikle konuşma sanatına hakim radikaller tarafından etki altına alındığı kaydedilen raporda, gidilen yerlerin ise cami yerine, kafe, stres atma yerleri, hapishane, öğrenci toplulukları, hükümet dışı organizasyonlar, nargile barları ve kitap evleri olduğu ifade edildi.

Raporda, "Onlar kitapevlerini ya da nargile barlarını camilere tercih etti. Pop müzik dinlemeyi bırakıp radikal İslami destekleyen internet sitelerinde sörf yaptılar. Beyzbol şapkalarını atıp sakal bıraktılar" ifadeleri dikkat çekti. İnternetin de diğer bir buluşma noktası olduğu ve gençlerin terör örgütlerinin internet sitelerinde sörf yaptıkları anlatılan raporda, bu tür eğilim gösterenlerin çoğunun başka bir suçlara karışmadığı ve tutuklanmadığı belirtildi.

“ABD’DE YAŞAYAN ARAPLAR RAPORA TEPKİLİ”

Ancak rapor, Amerika’da yaşan Araplar arasında tepki gördü. Amerikan Arap Anti Ayrımcılık Komitesi Danışmanı Kerem Şura, "Rapor yanlış ve alevlendirici" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!