MSB’den tahıl koridoru açıklaması: ‘Ukrayna’dan çıkış durdurulacak’

Güncelleme Tarihi:

MSB’den tahıl koridoru açıklaması: ‘Ukrayna’dan çıkış durdurulacak’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2022 07:00

Milli Savunma Bakanlığı, Rusya’nın Tahıl Koridoru anlaşmasını askıya alma kararı sonrası yazılı açıklama yaptı. “29 Ekim günü Sivastopol’da gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle tahıl girişiminin geçici olarak durdurulduğu Rusya tarafından Birleşmiş Milletler ve ülkemiz makamlarına iletilmiştir” denilen açıklamada, İstanbul’da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nde görevli Rus personelin ise hâlâ merkezde olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar Ukrayna limanlarından 9.3 milyon ton tahılın emniyetle sevkinin sağlandığı hatırlatılan açıklamada, Rusya’nın anlaşmayı askıya alması işaret edilerek, “Bu sürede Ukrayna’dan gemi çıkışı olmayacaktır. İstanbul önlerinde bekleyen tahıl yüklü gemilerin denetlenmesine ise bugün ve yarın devam edilmesi planlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

BAKAN AKAR TEMASTA

Bakanlığın açıklamasında, sorunun çözümü için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın muhatapları ve ilgili makamların kendi aralarındaki görüşmelere devam ettiği bildirilirken, görüşmelerde taraflara, “bu girişimin devam etmesinin ve mekanizmanın devamını olumsuz etkileyecek her türlü provokasyondan uzak durulmasının öneminin hatırlatıldığı” vurgulandı. Açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” dendi.

BAKMADAN GEÇME!